Uluğbay'dan Romenlere davet

Güncelleme Tarihi:

Uluğbaydan Romenlere davet
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da düzenlenen Romanya Ekonomi Formu'nda konuşan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay, Romanya ile ekonomik ilişkilerde hukuki alt yapının oluşturulduğunu vurgulayarak ‘‘Şimdi top işadamlarındadır’’ dedi. Türkiye'de enflasyonun tek haneli rakamlara düşeceğini savunan Uluğbay, Romanyalı işadamlarının da Türkiye'de ortak yatırım fırsatlarını değerlendirmesini istedi.

Uluğbay, Swissotel'de düzenlenen Romanya Ekonomi Formu'nda konuk heyete Türkiye ekonomisi hakkında şu bilgileri verdi:

‘‘Seçimlerden sonra daha iyi bir siyasi istikrar sağlanacaktır. Azınlık hükümetimiz son 3 yıl boyunca enflasyonu 3 haneli rakamlardan tek haneye düşürmeyi amaçlayan enflasyon karşıtı bir politika uyguladı. Küresel krizin etkisiyle 7 milyar dolarlık yabancı sermayenin kaçmasıyla artan faiz oranları bu politikaya gölge düşürmüştür. Mart ayında faiz oranlarının düşmeye başlayacağını sanıyorum. Mayıs ayında IMF heyeti Türkiye'ye gelecektir. Amacımız enflasyonu tek haneye düşürmektir.’’

Geçen yıl yürürlüğe giren iki ülke Serbest Ticaret Anlaşması'nın ikili ekonomik ilişkilere ivme kazandıracağını söyleyen Uluğbay, Romanyalı işadamlarının da Türkiye'de özellikle gemi, gıda ve turizm sektörlerinde ortak yatırım fırsatlarını değerlendirmelerini istedi.

Ekonomik Forum'da konuşan Romanya'nın Türkiye Büyükelçisi Radu Ciamba iki ülkenin bölgesel konularda da aynı görüşte olduğunu belirterek yeniden yapılanan Romanya ekonomisi için Türkiye örneğinin önemli olduğunu söyledi. Büyükelçi, ülkesinde özelleştirme yasal alt yapısı oluşturulduktan sonra daha çok Türk şirketinin yatırım yapmasını umduğunu söyledi.

Faruk ESKİOĞLU



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!