Ülker'den yeni halka arz geliyor

Güncelleme Tarihi:

Ülkerden yeni halka arz geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 12:27

Ülker Grubu şirketlerinden İdeal Gıda'nın sermayesinin bir bölümü halka arz edilecek.

Ülker Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, şirketin yüzde 97.5 oranında bağlı ortaklığı durumunda bulunan İdeal Gıda San. ve Tic. A.Ş.'nin 24 Şubat'ta yapılan olağan genel kurulunda konuyla ilgili alınan karara yer verildi.
Genel kurulda, şirketin halka arz edilmesine ve bununla ilgili olarak aracı kurumun ve bağımsız denetim şirketinin tespiti ile SPK ve İMKB'nin yanı sıra diğer yasal müracaatların yapılması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesine karar verildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
“Söz konusu bağlı ortaklığımız, sermaye artışına gitmek suretiyle sermayesinin bir bölümünü halka arz edeceğini, halka arz ile elde edilecek kaynak ile yeni yatırımlar yaparak kapasitesini ve buna bağlı olarak pazar payı ve cirosunu artırmayı hedeflediğini bildirmiştir.”

-BİSKÜVİ ALANINDA FAALİYET GÖSTERİYOR-

1997 yılında Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde üretime başlayan İdeal Gıda, bisküvi alanında faaliyet gösteriyor.
70 ürün çeşidine sahip bulunan İdeal Gıda, üretim faaliyetlerini sahip olduğu ISO 9000, 2000 Kalite Yönetim Sistemi, HACCP ve BRC sertifikaları ile sürdürüyor.
85 bin 330 metrekare açık, 26 bin 674 metrekare kapalı alan üzerine kurulu olan fabrikada, 7 ayrı tam otomatik bisküvi üretim tesisi bulunuyor. 312 kişinin çalıştığı fabrikada günlük üretim kapasitesi 155 ton.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!