Ülker, ‘noodle’ imzasını attı

Güncelleme Tarihi:

Ülker, ‘noodle’ imzasını attı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2012 00:00

Yıldız Holding bünyesindeki Bellini Gıda Sanayi ile Japon Nissin Food arasındaki ortaklık anlaşması dün imzalandı.

Haberin Devamı

Bellini Gıda Sanayi’nin yüzde 50’sine 23.5 milyon dolar karşılığında Japon Nissin Food ortak oldu. Nissin Food, bu ortaklık ile Türkiye pazarında noodle’ı (erişte ve makarna çeşidi) yaygınlaştırmayı hedefliyor.

10’uncu ortaklık

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Nissin Foods Holdings CEO’su Koki Ando’nun imzaladığı ortaklık anlaşması ile Nissin Yıldız Gıda Sanayi resmi olarak faaliyetlerine başlamış oldu. Bu ortaklık, Yıldız Holding’in 10’uncu global ortaklığı olma özelliğini de taşıyor.

Japon makarnası

Murat Ülker ortaklıkla ilgili olarak, “Hedefimiz, Japonya’dan makarna getirip Türkiye pazarında satmak değil. Türkiye’de çok iyi makarna markaları var zaten. Hedefimiz, sağlam bir güçbirliği ile Türkiye’de üretip, hem Japonya’ya hem de Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Arfika gibi yeni pazarlara açılmak” dedi.

Haberin Devamı

Avantajımız var

İki şirketin benzer taraflarından birinin de markalarına verdikleri değer olduğuna işaret eden Koki Ando ise, “Yıldız Holding’in birçok büyük markası var. Pek çok kategoride lider. Sadece Türkiye’de değil, bölgesindeki ülkelerde de çok güçlü bir dağıtım ağı kurmuş” şeklinde konuştu.

11 ülkede 29 üretim tesisi

NISSIN Foods, 11 ülkede 29 fabrikada operasyonlarını sürdürüyor. Özellikle anında hazırlanabilen noodle ve ramen gibi makarna çeşitleri ile Amerika başta olmak üzere tüm dünyada geniş kitlelere ulaşan Nissin’in en önemli markaları arasında Cup Noodles, Bowl Noodles, Chow Mein ve Top Ramen gibi isimler bulunuyor. Yıldız Holding Grup Başkanı Zeki Ziya Sözen, Türkiye pazarında gelecek vadeden kategoriler için konusunda uzman ve dünyanın saygın şirketleriyle ortaklıklar kurma stratejilerinin önemine işaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!