Ülker, kapılarını ilk kez açtı

Güncelleme Tarihi:

Ülker, kapılarını ilk kez açtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gıda sektörünün öncülerinden Ülker, 55'inci yıl kutlamaları kapsamında, fabrikalarının kapılarını basına açtı. Yağ üreten Besler ile Pendik Nişasta fabrikasında görüntü alınmasına izin verilirken, üreticisi Japonlar'ı bile hayrete düşüren revizyonların yapıldığı, çikolata ve bisküvi makinalarının bulunduğu Ülker Fabrikası'nda çekim izni verilmedi. Bu bölümleri de basın mensuplarına gezdiren Ülker yetkilileri, makinalarda, kendi imalathanelerinde çeşitli değişiklikler yaptıklarını belirttiler.

Ülker tanıtım gezisi Pendik, Kurtköy'deki 80 dönüm arazide kurulu Besler Fabrikası'nda başladı. Yağ üretimi yapılan fabrikayı Genel Müdür Metin Yurdagül tanıttı. Daha sonra aynı yerde bulunan Pendik Nişasta Fabrikası gezildi. Son olarak da Ülker Gıda tanıtıldı.

60 MİLYON DOLARLIK BESLER

Ülker Grubu'nun 17'nci şirketi. 13 trilyon lira öz sermayeye sahip. 60 milyon dolar yatırım maliyeti olan fabrikada yılda 170 bin ton kahvaltılık margarin, yemeklik margarin, pastacılık yağları, rafine ayçicek, mısırözü, riviere ve sızma zetinyağı üretiliyor. 236 kişi çalışıyor. Bizim Margarin yüzde 24 ile Bizim Ayçiçek yüzde 14,5 ile Bizim Mısırözü ise yüzde 21 ile pazar ikincisi durumunda.

Yabancı ortaklı Pendik Nişasta’nın öz sermayesi 6,4 trilyon lira. Yatırım maliyeti 51 milyon dolar. 146 kişi çalışıyor. Çeşitli nişasta tipleri, glikoz şurupları ve fruktoz üretiliyor.

ÜLKER GIDA

55 yıl önce kuruldu. Günde 275 ton çeşitli çikolata ve 400 ton bisküvi üretim kapasitesine sahip. Üretimde porot kullanımı, otomatik depolama ve yükleme sistemleri kullanılıyor. Ürünler el değmeden paketleniyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!