Ülker’in çaylarına Almanya’dan ortak geliyor

Güncelleme Tarihi:

Ülker’in çaylarına Almanya’dan ortak geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 00:00

Ülker çatısı altındaki Yıldız Holding, Almanya’nın önde gelen çay firması Laurens Spethmann Holding AG & Co. KG (LSH) ile ortaklık görüşmeleri yapıyor. Milford ve Mesmer markalı çaylarıyla tanınan Ostfriesische Tee Gesellschaft firmasının sahibi LSH Holding ile çalışmaları süren ortaklık kapsamında, LSH’nin Yıldız Holding’e bağlı Enfes Gıda İmalat ve Ticaret A.Ş. şirketine yüzde 50 ortak olması planlanıyor.

Deren Çay’la da ilgili

Yıldız Holding’den yapılan açıklamada, LSH Holding’in Enfes Gıda’nın markaları arasında yer alan Obaçay ve Doğa Bitkisel Ürünler’in yanı sıra, Türkiye pazarında aktif Deren Çay markası ile de ilgilendiği kaydedildi. Enfes Gıda ile ortaklığın gerçekleşmesinin ardından ortaya çıkacak yeni yapılanmanın Deren Çay’la ilgileneceği belirtiliyor. Deren Çay, Sabancı Holding’in iki yıl önce Mustafa Latif Topbaş’a sattığı Gıdasa bünyesinde yer alıyor. Topbaş, Gıdasa’yı Sabancı’dan 2.1 milyon TL’ye almıştı.

Yıldız’ın 65 şirketi var

Hızlı tüketim grubu Yıldız Holding, faaliyetlerine 1944 yılında Ülker markasıyla bisküvi üreterek başladı. Bugün 65 üretim ve pazarlama şirketiyle bisküviden çikolataya, gazlı içeceklerden süt ve sütlü ürünlere, bebek mamasından kişisel bakım ürünlerine ve ambalaja kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Yurtiçi ve yurtdışında toplam 43 fabrikada üretim yapıyor.

Almanya’da lider

Hamburg yakınlarında kurulan ve gıda sektöründe faaliyet gösteren Laurens Spethman Holding AG &Co. KG, ailenin dördüncü kuşağı tarafından yönetiliyor. Almanya ve Avrupa’da yayılmış grup şirketleri, çay, tatlandırıcı, kahvaltılık gevrek ve barlar konusunda faaliyet gösteriyor. 1907 yılında kurulan The Ostfriesische Tee Gesellschaft (OTG), Almanya’nın lider çay üreticisi olarak biliniyor ve LSH Holding’in toplam cirosunun yüzde 75’ini üretiyor.

Tatlandırıcı ve bar üretiyor

LSH, kahvaltılık gevrek alanındaki operasyonlarını da Nordgetreide GmbH & Co. KG’ye yüzde 50 ortaklığı ile sürdürüyor. Şirket aynı zamanda Nutrisun markasıyla da tatlandırıcılar ve barlar üretiyor. Tatlandırıcı markası Huxol da grup bünyesinde. Grubun ticaret hacminin yüzde 40’tan fazlası uluslararası işlerden kaynaklanıyor. İngiltere, Rusya ve Fransa’da iştirakleri bulunan grup Avrupa’da 1100’ü Almanya’da olmak üzere, toplam 1500 çalışana sahip.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!