Ülker’in ambalaj grubu İtalyan Nuroll SpA’yı alıyor, üretimi 11 ülkeye yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Ülker’in ambalaj grubu İtalyan Nuroll SpA’yı alıyor, üretimi 11 ülkeye yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 00:00

Ülker Grubu’nun çatı kuruluşu Yıldız Holding’in iştiraklerinden Türkiye’nin önde gelen BOPP&CPP film üreticisi Polinas, İtalyan M&G Group’un şirketlerinden Nuroll SpA’yı satın alıyor.

Polinas, İtalya’nın bir numaralı gıda ambalaj filmi üreticisi ve Avrupa’da sektörünün önde gelen isimlerinden Nuroll SpA’nın gıda ambalaj filmi üretimi konusundaki teknik bilgisiyle, Türkiye ve çevre ülkelerde büyümeyi hedefliyor. Yıldız Holding Ambalaj, Bilişim ve Gayrimenkul Grupları Grup Başkanı Cahit Paksoy, Nuroll SpA’nın teknik bilgisinin, gıda ambalaj filmi üretimini geliştirmek için esnek ambalaj yelpazesini genişletmek isteyen Türkiye’ye destek olacağını söyledi. Paksoy, Yıldız Holding’in bu şirket alımıyla Türkiye dahil 11 ülkede üretim yapar hale geldiğini de duyurdu.

20 bin ton kapasiteli

Nuroll SpA’yı bünyesinde bulunduran M&G Group’un polyester, ambalaj, hammadde sektöründe dünyanın en büyük üreticilerinden biri olduğunu söyleyen Paksoy, şu bilgileri verdi: “Nuroll SpA gıda ambalaj filmi (BOPET) uygulamalarında M&G Group’un önemli şirketlerinden biriydi. M&G Group, en iyi çözümün Yıldız Holding Ambalaj Grubu gibi küresel bir esnek ambalaj liderine entegrasyon olduğunu düşündü. 1988’den beri BOPET üretimi yapan Nuroll SpA’nın yıllık kapasitesi 20 bin ton.”

Yeni yatırım fırsatları

Cahit Paksoy, Nuroll SpA için M&G Group ile yaklaşık bir yıldır görüşme yaptıklarını vurguladı. Nuroll SpA’nın BOPET filmde yüzde 15’lik pazar payı ile Avrupa’nın önde gelen tedarikçilerinden biri olduğunu ifade eden Paksoy, “Polinas, bu alımıyla Avrupa pazarında pozisyonunu güçlendirerek, şirketler için tam bir çözüm ortağı olacak” diye konuştu.

Yılda 100 bin ton film üretiyor

Polinas’ın ortakları arasında Yıldız Holding, Anadolu Endüstri Holding ve Agro Process S.A.Holding yer alıyor.
Polinas, faaliyetlerini Manisa OSB’de yürütüyor.
Ürünlerinin yüzde 40’ını 65 ülkeye ihraç eden Polinas, 174 bin metrekarelik alanı bulan tesislerinde yılda 100 bin ton üretim yapıyor.
Esnek ambalaj sektörüne hizmet veren Polinas, BOPP film, MOPP film, kaplamalı film, metalize film, bariyer film, açma şeritleri ve holografik film üretiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!