Uğur Soğutma'nın sahipleri tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Uğur Soğutmanın sahipleri tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 07:30

Aydın’ın Nazilli ilçesi'nde 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltına alınan Uğur Şirketler Grubu yöneticileri İşadamı Mehmet, Ali ve Ünal Takmaklı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geçtiğimiz günlerde de, Nakıboğlu Holding'in sahipleri Cahit Nakıboğlu ve oğlu Taner Nakıboğlu da tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları kapsamında pazartesi sabah saatlerinde evlerinde gözaltına alınan Uğur Derin Dondurucu'nun sahipleri İşadamı Mehmet, Ali ve Ünal Takmaklı, çıkarıldıkları 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tarafından tutuklandı.

Paralel Devlet Yapılanması (PDY) kapsamında başlatılan soruşturmada KOM Ekipleri tarafından gözaltına alınan iş adamları Ali Takmaklı ile Mehmet Takmaklı ve Ünal Takmaklı dün saat 18:45 sularında Nazilli Adliyesi'ne getirildi. Gece yarısı başlayan duruşma, yaklaşık 5 saat sürdü.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti sabaha karşı 03.45 sıralarında kararını vererek, ünlü iş adamlarının tutuklanmasına hükmetti. İşçileri tarafından büyük üzüntüyle karşılanan karar sonrasında 3 kardeş, polis araçlarıyla cezaevine nakledildi. İddiaya göre, ağır ceza hakiminin kardeşler arasındaki ifade çarpıklığı ile şirket ve evlerde yapılan aramalarda ele geçirilen bazı delillere dayanarak, tutuklama kararı verdiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

EVLERİNDE GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

Uğur Şirketler Grubu'nun sahipleri Mehmet Takmaklı ve Ali Takmaklı, pazartesi şafak operasyonuyla evlerinde gözaltına alınmıştı. Nazilli Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Takmaklılar'ın ifadesi 2 gün boyunca devam etti. Gözaltılar listesine daha sonra kardeşleri Ünal Takmalı da eklendi.

FABRİKALARI DİDİK DİDİK ARANDI

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Büro Amirliği, KOM ve TEM ekiplerinin ortak yürüttüğü operasyonlar kapsamında, Uğur Şirketler Grubu'na ait 5 fabrika binasında arama yapılmış, iddiaya göre aramalarda bazı somut deliller ortaya çıkmıştı.

TEKERLEKLİ SANDALYEDE GETİRİLDİ

Bu arada işadamlarından Ali Takmaklı, adliyeye tekerlekli sandalyeyle getirildi. Takmaklı bir süre önce Izmir'de prostat tedavisi görmüş, rahatsızlığının artması üzerine emniyete çağırılan ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Uğur Soğutmanın sahipleri tutuklandı


400 KİŞİ BEKLEDİ

Öte yandan Nazilli’nin ve Türkiye’nin yakından tanıdığı İşadamları Mehmet, Ali ve Ünal Takmaklı’yı mahkeme boyunca adliye kapısında 400’e yakın kişi bekledi. Nazilli Eski Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, İşadamları Ahmet Şamil Kavlak, Enes Öğünçlü, şirket yöneticileri ve fabrika çalışanları Takmaklı ailesini adliye önünde yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı


Uğur Soğutmanın sahipleri tutuklandı

 

BAKMADAN GEÇME!