Uğur Ekşioğlu son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Uğur Ekşioğlu son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 17:04

Koç Grubu’nun tarihinde önemli bir yeri olan eski CEO’lardan ve Beşiktaş'ın eski 2. başkanı Uğur Ekşioğlu bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Uğur Ekşioğlu için ilk tören Beşiktaş Kulüp binasında yapıldı. Törende bir konuşma yapan Beşiktaş Kulubü Başkanı Fikret Orman , Ekşioğlu'nun Beşiktaş kulübüne ve semtine çok önemli katkılar yaptığını belirterek "Çok değerli bir ağabeyimizi kaybettiğimiz için çok üzgünüz" diye konuştu.

Uğur Ekşioğlu'nun cenazesi kulüpte yapılan törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Uğur Ekşioğlu'nun cenaze törenine Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, Galatasaray Kulübü eski başkanı Faruk Süren, Beşiktaş Kulübü eski yöneticileri, yakınları ve bir çok ünlü isim katıldı.

Uğur Ekşioğlu son yolculuğuna uğurlandı

Haberin Devamı

Ekşioğlu'nun cenazesi Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'na götürülerek burada toprağa verildi.

40 YILA YAKIN KOÇ'TA ÇALIŞTI
1958’de bizzat Vehbi Koç’un katıldığı mülakattan başarıyla çıkan Ekşioğlu, yurtdışına gitmek istemesine rağmen Koç’ta çalışmaya ikna oldu.Beko’da satış temsilcisi olarak başladığı grupta, Aygaz’ın, Beko’nun, Arçelik’in bayi sistemlerinin temelini attı. Dil öğrenmek için gittiği Londra’da General Electrik’te çalışan Ekşioğlu, döndükten sonra Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Koordinatörlüğü yaptı. 1990’da Holding’in otomotiv hariç Sanayi Grubu Başkanlığı görevini üstlenen Ekşioğlu, 1996’da 60 yaşını doldurarak emekli olduğunda Koç Holding İcra Komitesi Başkan Vekilliği yapıyordu. Lise yıllarında tutkuyla bağlandığı futbola da Süleyman Seba ile BJK yönetiminde yer alarak katkı yaptı. Süren Ekşioğlu ile evliliğinden üç çocuğu bulunan Ekşioğlu, emekli olduktan sonra kendi şirketi Timsan’ı kurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!