Ucuz benzinde top Maliye'de

Güncelleme Tarihi:

Ucuz benzinde top Maliyede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2012 14:38

Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut'un benzin ve motorindeki ÖTV'yi eşitleyerek benzinin litresinin 60 kuruş düşürülmesi önerisine karşı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız topu Maliye Bakanlığı'na attı.

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Pakistan İş Konseyi ve Pakistan Pencap Eyaleti Hükümeti arasındaki enerji alanında işbirliği toplantısına katılan Yıldız, toplantının ardından konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'deki benzin üretimi, dizel üretimi, dışarıdan ithal edilen petrol ve ürünleriyle alakalı bütün rakamları dikkate aldığımızda kendisinin böyle bir tavsiyesinin olduğunu görüyoruz. Tabi ki, vergilendirmeyle alakalı, bunların kendi içindeki balans edilmeleri, dengelemeleriyle alakalı husus Maliye Bakanlığımızın yetkisinde sürdürülmekte. İhracatımıza, ithalatımıza ne tür etkileri olur ve toplam vergilerle alakalı nasıl bir rakam oluşur, bunu Maliye Bakanlığımız değerlendirecektir. Biz, bununla alakalı gerek özel sektörün, gerekse kamunun bütün tavsiye ve önerilerini tarafımızdan takip edildiğini bu vesileyle söylemek isterim. Ham petrol fiyatlarıyla da alakalı hep beraber kamuoyunu izlediğimizi bir kez daha söylemek isterim. Yüzde 55-70 civarında vergi oranı olan bir kalemin ve yine vergiyle alakalı yapılan bir yorumun cevabının Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenmesinin daha sıhhatl olacağına inanıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!