Üçüncü ilaç indirimi bakanlığı zorluyor

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü ilaç indirimi bakanlığı zorluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2004 01:37

Mart ayı sonunda ithal ilaçta yapılması beklenen üçüncü indirimi ilaç firmalarının ve Bakanlığın ‘ayak sürümesine’ takıldı.

İlaç Kararnamesi’nde ‘Avrupa’nın en ucuz ilacı Türkiye’de satılacak’ hükmü için belirtilen yasal sürenin 30 Mart 2004’te dolmasına karşın Sağlık Bakanlığı, ithal ilaçta üçüncü indirimi hala yapamadı. Vatandaşı sevindiren ilaç indirimleri ilaç sektörünün gözünü korkuttu. Şubat ayında yürürlüğe giren İlaç Kararnamesi’nde Türkiye’de satılan ithal ilaçların fiyatının Avrupa’daki emsalini geçemeyeceği esası getirilmişti ancak bu hüküme göre 30 Mart’ta yapılması gereken ilaç indirimi ilaç sektörünün itirazı üzerine ertelendi.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre ilaç firmaları, Kararname’deki ‘Avrupa’nın en ucuz ilacı Türkiye’de satılacak’ hükmünün daha ileri bir tarihte uygulanması için Bakanlığa başvurdu. İlaç Kararnamesi’ni tekrar gözden geçirmek zorunda kalan Sağlık Bakanlığı, firmaların isteği doğrultusunda belirleyeceği yeni düzenlemeyi toplanacak ilk Bakanlar Kurulu’na sunacak
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!