UBS, ECB'nin 2019’da iki kez faiz indireceğini öngörüyor

Güncelleme Tarihi:

UBS, ECBnin 2019’da iki kez faiz indireceğini öngörüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2019 15:16

Dünyanın en büyük finans gruplarından biri olan İsviçre merkezli banka UBS, Avrupa Merkez Bankasından (ECB) yıl sonuna kadar, 10’ar baz puanlık iki faiz indirimi beklediğini açıkladı.

Haberin Devamı

UBS analistlerinin, banka müşterilerine yolladığı değerlendirmede şöyle denildi:

ECB'nin 25 Temmuz tarihinde ileriye dönük öngörülerini değiştirerek Eylül ve Aralık aylarında 10 baz puanlık faiz indirimine gitmesini bekliyoruz. Yeni bir parasal genişlemenin önündeki engeller dört hafta öncesine göre zayıflamış olsa da, parasal genişlemenin halen tam olarak kesinleştiğini düşünüyoruz. Euro Bölgesi’nin büyüme ve enflasyon görünümünün kötüleşmesi, ticaret politikası ve joepolitik belirsizliklerle ilgili aşağı yönlü risklerin azaltılması ya da Fed’in (ABD Merkez Bankası) şu an beklediğimizden daha fazla politikayı kolaylaştırması durumunda parasal genişleme olacağını düşünüyoruz.

ECB'nin son toplantısında, para politkasının 2020 yılına dek değişmeyeceği belirtilmişti anca ECB Başkanı Mario Draghi Haziran ayında yaptığı bir açıklamada enflasyonun çok düşük olması durumunda ayarlamalar yapılabileceğini belirtmişti.

Haberin Devamı

Piyasalarda, Fed’in Temmuz toplantısında faiz indireceği öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!