UBER ile ilgili mahkemeden son dakika kararı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2019 14:41

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası ile Birleşik Taksiciler Derneği'nin, Uber'e erişimin engellemesi ve haksız rekabetin tespiti için açılan davada karar çıktı. Haksız rekabet oluştuğuna karar veren mahkeme, Uber mobil uygulamalarına erişimin engellenmesi karar verdi.

Haberin Devamı

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası ile Birleşik Taksiciler Derneği’nin internet üzerinden ulaşım hizmeti veren UBER’e erişimin engellenmesi ve haksız rekabetin tespiti için açılan davada mahkeme, UBER hizmetlerinin yasaklanmasına karar verdi. Mahkeme, UBER’in haksız rekabet oluşturduğunu belirterek, UBER’e ait web sitesi ile mobil uygulamaların erişiminin engellenmesine hükmetti. Kararın ardından adliye önünde toplanan taksiciler, Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediler. Taksiciler, “Ne mutlu Türküm diyene, şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK” diyerek asker selamı verdiler.

UBER AVUKATLARI RAPORA İTİRAZ ETTİ

İstanbul 10.Asliye Ticaret Mahkemesi’nde 4 yıldır devam eden davanın karar duruşmasına davacılar Birleşik Taksiciler Derneği, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası ile davaya daha sonra müdahil olan Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, İstanbul Taksi Sahipleri Derneği ve Lisanslı Taşımacılar Derneği ve davalılar UBER Turkey Yazılım Ltd. şirketi, UBER İnt.BV’nin avukatları katıldı. Mahkeme bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığını belirtti. Duruşmada söz alan davacıların avukatları bilirkişi raporu doğrultusunda karar verilmesini isterken, davalı UBER’in avukatları ise aleyhteki rapora itiraz etti. Bilirkişi raporunun yeterli olduğunu belirten mahkeme, başka bir ek rapor alınmasına gerek olmadığını belirtti. Mahkeme, bilirkişi raporu doğrultusunda UBER hizmetlerinin Türkiye’de yasaklandığını belirtti. UBER hizmetlerinin haksız rekabet oluşturduğunu kararında açıklayan mahkeme, davalıların haksız rekabetinin men’ine (yasaklanmasına) hükmetti. Mahkeme ayrıca UBER hizmetinin sunulduğu ‘uber.com, m.uber.com, uber.com.tr ve uber mobil uygulamalarına erişimin engellenmesine karar verdi.

Haberin Devamı

KORSANLARIN OLUŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Mahkeme kararının ardından İstanbul Taksiciler Esnaf Odası üyesi bir grup taksici Barış Pınarı Harekâtına sonuna kadar destek verdiklerini açıkladılar. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Biz bu ticari araçlara bakanlığa, devletimize belli bir bedel ödeyerek sahip olduk. 2013’ten itibaren Türkiye’de böyle bir korsan taşımacılık başladı ve devam ediyor. Haklıyız, ekmeğimizin peşindeyiz. Haklı olduğumuz dava yıllardır devam ediyor. Bugün sonuçlandı. UBER’in internet erişimi, xl ve normal araçlarla taksiler dahil internet erişimi bugün itibariyle Türk adaletinin, mahkeme heyetinin verdiği kararla kapatıldı. Bizler taksici esnafı olarak bundan sonra daha iyi hizmet vereceğiz. Böyle korsanların oluşmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

UBER ile ilgili mahkemeden son dakika kararı
SARI ŞAPKA TAKTILAR

Haberin Devamı

Barış Pınarı Haraketı’na desteklerini anlatan Eyüp Aksu, “Şu anda ülkemiz Suriye sınırımızda kahraman Mehmetçiğimiz Barış Pınarı operasyonu yürütmektedir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kimsenin yerinde gözümüz yok. Sınırdaki güvenliğimizi oluşturuyoruz. Şu anda Türk ordusu tek bir güçle operasyon yapıyorlar. İnşallah bütün terör örgütünü temizleyecekler. Bizler taksici esnafı olarak gece gündüz duamız ve desteğimiz ordumuzun yanındadır. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Ordumuzun burnu dahi kanamadan terörü temizleyerek geri dönmesini nasip eylesin. Biz milli ve yerli olmak şartıyla yazılımımızı yaptık, hazırladık. İnşallah bundan sonra İstanbul halkıyla taksici esnafı buluşacak. En iyi hizmeti verecek. Halkımızın hiçbir endişesi olmasın. Taksici esnafımız için bu karar hayırlı olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Taksiciler, kafalarına taktıkları sarı renkli şapkalarla, “Ne mutlu Türküm diyene, şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK” diyerek asker selamı verdiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!