Tuzla’da ölüm bu kez gemi boyarken 380 voltla geldi

Güncelleme Tarihi:

Tuzla’da ölüm bu kez gemi boyarken 380 voltla geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 00:00

Tuzla’da, İrfan Uçkur ile Satılmış Duran, tersane havuzda bakımı yapılan kuru yük gemisini boyamak için vince bağlı sepete bindi.

İki işçi çalışırken eskimiş elektrik kablosunun sıyrılan kısmı sepete değdi. Kablonun çıplak bölümünden sepete geçen 380 voltluk elektrik akımı İrfan Uçkur’un ölümüne neden oldu. Satılmış Duran ise ağır yaralandı.
Taşeron şirket Güven Raspa Boya’da çalışan 33 yaşındaki İrfan Uçkur ile 25 yaşındaki Satılmış Duran, Tuzla Tersaneler Bölgesi’ndeki Tuzla Gemi Endüstrisi’nin havuzunda bakıma alınan kuru yük gemisini, çelik cooper denilen vince takılı sepet içinde boyamaya başladı. İki işçi, saat 11.30 sıralarında elektrik akımına kapıldı. Sepette önce patlama meydana geldi. İrfan Uçkur ve Satılmış Duran, ağır yaralandı. Tuzla Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 2 çocuk babası İrfan Uçkur’un kaza yerinde hayatını kaybettiği anlaşıldı. Yakınları, İrfan Uçkur’un eşinin hamile olduğunu söyledi. GİSBİR Hastanesi’nde tedavi altına alınan Satılmış Duran’ın ise sağlık durumunun ağır olduğu açıklandı.
Üçüncü çocuğu olacak
İstanbul’da bir akrabasının yanında kalan İrfan Uçkur’un ölümü, memleketi Tokat’ta yaşayan ailesi ve iki çocuğuna acı haberi yakınları tarafından telefonla verildi. İrfan Uçkur’un iki çocuğu olduğu eşinin ise üçüncü çocuğa hamile olduğu yakın bir zamanda doğum yapacağı öğrenildi.Tuzla Gemi Endüstrisi’nde dünkü kazayla Tersaneler Bölgesi’nin kuruluşundan bu yana ölen işçi sayısı 127’ye çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!