"Tuta hastalığı" domates fiyatını yükseltecek

Güncelleme Tarihi:

Tuta hastalığı domates fiyatını yükseltecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 00:00

Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkan Vekili Halil Öztürk, sofraların vazgeçilmezi domatesi "tuta hastalığı"nın etkilediğini belirterek, "Bu yüzden rekoltede önemli oranda düşüş var. Bu düşüşle domatesin kilosu 5 liraya kadar çıkabilecek" dedi.

Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde bazı sebze ve meyvelerde fiyat artışı beklediklerini, bu artışların Ramazan ayıyla ilgisinin olmayacağını söyledi.

Vatandaşın sofrasının olmazsa olmazı domatesi bu yıl "tuta hastalığı"nın vurduğunu dile getiren Öztürk, "Bu yüzden rekoltede önemli oranda düşüş var. Bu düşüşle domatesin kilosu 5 liraya kadar çıkabilecek. Şu an itibarıyla domatesin kilogramı 1 lira 50 kuruştan satılıyor. Önümüzdeki aylarda bu fiyat 5 liraya kadar yükselebilir. Biz zamanında bu konuda uyarmıştık. Ancak önlem alınmadı" diye konuştu.

"Patates ve soğan fiyatları da el yakacak"

Halkın temel ihtiyaçlarından patates fiyatlarında da artış beklediklerini ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Geçen yıl patateste bolluk vardı. Bu yıl üretici patates ekimine fazla rağbet göstermedi. Bugün Ödemiş'te patatesin kilosu 1 liranın üzerinde. Patatesin haldeki fiyatı 1 lira 30 kuruş civarında. Patatesin vatandaşın sofrasına gelinceye kadar 3 lirayı geçeceğini tahmin ediyoruz. Soğanda da durum aynı, bugün kilogramı 1 lira olan soğan fiyatları önümüzdeki süreçte 3 liraya kadar çıkabilir."

Halil Öztürk, ayrıca yeni Hal Kanunu'nun bekleneni veremediğini iddia etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!