‘TUSKON toplantısında alkışlamayan yoktu’

Güncelleme Tarihi:

‘TUSKON toplantısında alkışlamayan yoktu’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 15:37

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) finansman sağladığı iddiasıyla yargılanan sanıklardan GESİAD eski başkanı, Olimpia Oto Camları firmasının sahibi Mehmet Zenginer çapraz sorgusunda mahkeme başkanı, “Toplantıda bulunan herkes ‘Ben alkışlamadım’ diyor. Herhalde ben gelip alkışladım” dedi. Bunun üzerine sanık Zenginer, “Ben alkışladım efendim” diye cevap verdi. Başkan ise cevaben, “Sen zaten söylüyorsun olanı biteni, diğerleri söylemiyor” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı, “Buradaki sanıklardan alkışlayan kimseyi gördün mü?” diye sorunca sanık Zenginer, “Alkışlamayan kimse yoktu efendim. Zaten arkada

‘TUSKON toplantısında alkışlamayan yoktu’

amigo gibi bir grup vardı, ıslık kıyamet şeklindeydi” diye cevap verdi.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın tutuklu olarak yargılanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı, tutuklu sanık Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanığın getirildiği 86 sanıklı davanın 7’inci gününde bazı tutuksuz sanıklar da Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki mahkeme salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanık Mehmet Zenginer, 1 Mart 2014'teki TUSKON Genel Kurulu'na katıldığını ve bunun yer aldığı son toplantı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Konfederasyonla ne yurt dışına gittim, ne de aidat verdim. 17-25 Aralık sonrası ortalık toz duman olmuştu. Benim de kafam ciddi şekilde karıştı. Yeniden listelere girmemek için bizzat toplantıya katıldım. Mustafa Muhammet Günay'a yedek bile olmak istemediğimi söyledim. Rızanur Meral konuşmasında sonlara doğru sertleşmeye başladı. Beni de çok rahatsız etti. Konuşma sonrası herkes dışarıya davet edildi. Arkadaşlarla konuşmanın kabul edilemeyeceğini konuştuk. Yedek seçilmemek için orayı terk etmedim. İsmimin içinde bulunduğu listenin haberi geldi. Yer almak istemediğimi ısrarla ifade ettim. Sert bir tartışma yaşandı. Yükselen seslerden dolayı insanlar etrafımıza geldi. İstifamı yazmam istendi. Hemen istifa dilekçemi yazdım verdim. Bu toplantı TUSKON ile her şeyimi bitirdiğim toplantı oldu."

Haberin Devamı

‘BYLOCK KULLANMADIM’ DEDİ BAŞKAN BYLOCK YAZIŞMALARINI OKUDU

İkinci savunmayı yapan tutuklu sanık Muttalip Öztürk ise savunmasında, hayatı boyunca vatanını seven biri olduğunu söyleyerek, ‘’Bylock kullanmadım. Bank Asya’da Türk lirası hesabı açtığım iddiaları var. Böyle bir eylemim olmamıştır. 2014’te hesabımı kapattım” dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, sanık Öztürk adına hazırlanan tutanakla ilgili olarak ’’Bylock kullanmadığını söyledin ancak şifre olarak çocuğun adını kullanmışsın. Ali kod ismini kullanmışsın. Cep telefonlarına bu programı yüklü olan kullanıcılar sana Ali demişler. Ali Bey, Muttalip, Ali006, Faik, Damat şeklinde sana isimler vermişler. Toplam 206 mail attığın, 28 gelen arama bulunduğu, 5 kişiyi gruba eklediğin, 309 kez giriş yapmışsın gibi tespitler edilmiş. İçerik yazışmalarında ‘Şu simge değiştirmek için ne lazımdı?’, ‘Eagle diye birşey var haberin var mı?’, ‘Simge değiştirme programları var, adamlar durdurunca simgeye bakıyor’, ‘Telefon değiştirdin mi?’, ‘Sıfırla telefonu öyle ver’, ‘Bizim Ömer Faruk kaydı’, ‘Doları çektin mi’, ‘Dolar stoğumuz 76 bin 350 dolar’ şeklinde yazışmalar var. Bu yazışmaları Muttalip Öztürk kullanmış şeklinde tutanak tutulmuş. 2 bin 500 lira maaş alıyorsun. Dardanel’de hissen var. Öyle mi?” dedi. Sanık Muttalip Öztürk, “Araba alım satım işleri yapıyordum. Ancak buna dair belgem yok” dedi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!