TÜSİAD'ın ikinci doğu çıkarmasında çok ilginç bir öneri

Güncelleme Tarihi:

TÜSİADın ikinci doğu çıkarmasında çok ilginç bir öneri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 09:12

TÜSİAD ikinci doğu çıkarmasını Batman'da gerçekleştirirken bölge işadamlarından Veysi Kuba'dan ilginç bir öneri geldi. Kuba TÜSİAD üyeleri ve bölge işadamlarının 1 milyon dolar katkıda bulunarak bölge için öncü olacak 200 milyon dolarlık sermayeli bir şirket kurmasını önerdi.

Haberin Devamı

TÜSİAD Haziran ayında gerçekleştirdiği ilk doğu zirvesinden sonra ikinci doğu zirvesini Batman'da gerçekleştiriyor.

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra TÜSİAD üyelerinden Mustafa Koç, Tuncay Özilhan gibi, Erdal Aksoy gibi iş dünyasının önde gelen temsilcileri zirvede yer aldı.

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça da Batman'daki zirveye katıldı. DOGÜNSİFED (Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Dernekleri Federasyonu) ve Dicle SİFED Başkan ve Yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda daha kahvaltıda iş konuşulmaya başlandı.

200 MİLYON DOLARLIK ŞİRKET TEKLİFİ
Türkiye'nin geçtiğimiz aylarda en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi arasında yer alan Batman merkezli Sentez Sağlık Hizmetleri Yöneticisi ve Medical Park Hastanesi Müdürü Veysi Kubba'dan ilginç bir teklif geldi.

Haberin Devamı

Sözlerine "Size en pahalı kahvaltısını ettirdiğimiz için özür diliyorum" diye başlayan Kubba TÜSİAD üyelerine ortaklık teklifinde bulundu. Bu toplantının anısına 200 milyon dolar sermayeli bir anonim şirketi kurulması önerisinde bulunan Kubba "buradaki her TÜSİAD üyesi bölge işadamlarından birer milyon dolar sermaye ile şirkete ortak olmaya çağırıyorum. Bu adımın bölgede öncü bir yatırım olacağını düşünüyorum." dedi.

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz da yaptığı kısa konuşmada "Bölgede ekonomik kalkınmaya işlikin heyecan ve adanmışlığı tebrik ettiğini" söyledi. Muharrem Yılmaz teklife yönelik doğrudan yanıt vermeyerek teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!