TÜSİAD'dan Memduh Boydak açıklaması

Güncelleme Tarihi:

TÜSİADdan Memduh Boydak açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 15:00

TÜSİAD, aynı zamanda yönetim kurulu üyeleri olan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

TÜSİAD, aıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Yönetim Kurulu Üyemiz Memduh Boydak’ın gözaltına alındığı haberini üzülerek öğrendik. Hukuk devletinde iş dünyası da dâhil hiçbir kurum ve kişi yasal her hangi denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır. Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne olan güvenimizle, sürecin en kısa sürede tamamlanacağına ve Sayın Boydak’ın görevlerine geri döneceğine inanıyoruz.”

Kayseri'de paralel yapı iddiasıyla başlatılan operasyonda mali finans sağladıkları gerekçesiyle Boydak grubunun 4 üst düzey yöneticisi hakkında gözaltına alınmıştı. Gözaltanı alınan isimler arasında Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Şirketin yönetim kurulu üyelerinden Erol Boydak ve Muraz Bozdağ sabah 07.30 sıralarında evlerinde gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Bu arada 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Boydak yöneticilerinin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak sorulan soruya ,"Umarım daha fazla rencide edilmezler" cevabını verdi.

TÜSİADdan Memduh Boydak açıklaması
İSTİKBAL VE BELLONA DAHİL 41 ŞİRKETİN SAHİBİ

1957 yılında kurulan Boydak Holding, 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip. Boydak Holding çatısı altında, İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak - Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor. 14 bine yakın çalışanı bulunan holding, 140 ülkeye ihracat yapıyor. Yurtdışında 342 bayisi bulunuyor. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor. 2014 yılında yüzde 5,7 büyüme artışıyla 6.5 milyar lira ciro yaptı. 

 

 

BAKMADAN GEÇME!