TÜSİAD: Teknokrat tezi sadece bir senaryoydu

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD: Teknokrat tezi sadece bir senaryoydu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2001 01:46

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Hürriyet Gazetesi yazarı Serdar Turgut'un 'TÜSİAD neden korkuyor?' başlıklı yazısı üzerine dün bir basın açıklaması yaptı.

Serdar Turgut'un 27 Mart 2001'de Washington'da Center for Strategic and International Studies (CSIS) tarafından düzenlenen toplantıda TÜSİAD eski Başkanı Erkut Yücaoğlu'nun yaptığı bir konuşmadan alıntı yaparak, TÜSİAD'ın kamuoyuna aksi yönde mesaj vermesine rağmen aslında Türkiye'de bir teknokrat hükümetinden yana olduğu görüşünü savunduğu hatırlatılan basın açıklamasında, Erkut Yücaoğlu'nun toplantıda çeşitli senaryolar temelinde değerlendirme yaptığı belirtildi.

TÜSİAD basın açıklamasında Erkut Yücaoğlu'nun sözkonusu toplantıda yaptığı konuşmanın metnine da yer verildi.

TÜSİAD'a göre Erkut Yücaoğlu,'nun CSIS toplantısında uluslararası yatırımcılara yönelik yaptığı konuşması şöyle:

‘‘Eğer herşey yolunda gitmezse, sizlere sadece bazı senaryolar vermek için söylüyorum. Eğer bu hükümet istifa ederse, Cumhurbaşkanı muhtemelen herhangi bir partiye mensup olmayan bir başbakan seçer. Bu yeni başbakan, teknokratlardan oluşan ve çoğunluğu Meclis dışından 15-20 bakanla bir hükümet kurar. Bu, değişimi başlatabilir. Tabi, buradaki temel nokta Meclis'in bu yeni hükümete güvenoyu vermesi ve daha sonra icraatını takip etmesidir. Kendileri de bu süreyi, diyelim ki iki yıl sonraki seçime hazırlanmak için kullanırlar. İki yıllık bir teknokratlar hükümeti, bu seneryolardan biridir.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!