TÜSİAD: Şanslıyız, ekonomi eskisi kadar siyasetten etkilenmiyor

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD: Şanslıyız, ekonomi eskisi kadar siyasetten etkilenmiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

İtalya Sanayiciler ve İşverenler Konfederasyonu (Confindustria) Başkanı Emma Marcegaglia ile Türk Sanacileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner ikili çalışma grubu kurulması konusunda anlaştı.

Ümit Boyner Türkiye’deki Meclis krizi ile ilgili değerlendirmede bulunurken “En büyük şansımız, ekonomimiz eskisi kadar siyasetten etkilenmiyor” dedi.
Çok kritik bir dönem
Boyner ülkenin krizlerde kırılganlığının daha az olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: “Ama gerçekten Parlamento’nun bu dönemi birçok nedenle çok kritik bir dönem ülkemiz için. İlki tabii ki yeni Anayasa konusu ikincisi de ekonomik gündemimizde yapılması gereken birçok değerlendirme. Cari açığı sorunumuzu biliyoruz. Türkiye’de ki yatırım ortamının daha iyi olabilmesi için yapılması gerekenler var. Bu yüzden meclisin gerçekten bir an önce çalışmaya başlaması gerekiyor. Partiler arası diyalogun başlaması da çok önemli diye düşünüyorum. Bu sıkıntılar Meclis’te çözülecek sorunlar. Taraflar arasında diyalog kadar liderler arasında ki diyalogun yapıcı şekilde başlamasını da ayrıca önemsiyoruz.”
TÜSİAD-Confindustria görüşmesinde taraflar özellikle ekonomide iki ülkenin daha etkili bir işbirliği yapması için sektörlerle ilgili komiteler kurarak bir yol haritası çizmeyi karşılıklı olarak kabul ederek anlaştıkları da Confindustria tarafından açıklandı. Öte yandan Ümit Boyner’in Dışişleri Bakanı Franco Frattini ile ikili görüşmesi İtalyan Bakanın yoğun Parlamento çalışmaları nedeniyle iptal edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!