TÜSİAD Paris’te Colona ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD Paris’te Colona ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2005 00:00

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyeti, Paris’teki temaslarının son gününde, Fransa’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Catherine Colana ile görüştü. İşadamı Ömer Sabancı’nın başkanlığındaki TÜSİAD heyetinin, Fransız bakan ile yaptığı görüşmede, ikili ilişkiler, AB ile başlatılan tam üyelik müzakereleri ve gümrük birliğinin işleyişi konuları üzerinde duruldu.

TÜSİAD’ın Avrupa Temsilcisi Bahadır Kaleağası, ‘Müzakere sürecinin sorunsuz geçmesi için, iki tarafın da üzerine düşen sorumlulukların ayrıntılı bir biçimde ele alındığını’ söyledi.

İLETİŞİM STRATEJİLERİ:

Kaleağası, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda hem Avrupa kamuoyu hem de Türk kamuoyunu bilgilendirmek için iletişim stratejilerinin de görüşmede gündeme geldiğini söyledi. Bahadır Kaleağası, görüşmeyi, ‘sıcak’ ve ‘yapıcı’ bir havada geçtiğini belirtti. Tam üyelik müzakerelerinin sorunsuz geçmesi sağlamak ve bu konuda Fransa’nın desteğini almak için son üç gündür Paris’te yoğun temaslarda bulunan heyet, önceki gün Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy tarafından kabul edildi. Paris’teki temasları çerçevesinde, Başbakan Dominique de Villepin’in Danışmanı Pierre Mongin ve Fransa’nın Dış Ticaret Bakanı Christine Lagarde ile görüşen heyet, Fransız muhatabı MEDEF ve Türkiye’yi yakından izleyen milletvekilleri ve senatörlerle de bir araya geldi.

GELİŞME POTANSİYELİ:

TÜSİAD ve Uluslararası Geleceğe Yönelik Araştırmalar ve Bilgi Merkezi (CEPII) önceki gün ortaklaşa ‘Türkiye’nin Avrupa Geleceği’ başlıklı bir seminer düzenledi. TÜSİAD heyeti, temasları sırasında, ‘Türkiye ve Fransa arasındaki ekonomik ilişkilerin, ticaret yatırım ve kamu ihaleleri gibi alanlarda muazzam bir gelişme potansiyeline sahip olduğunu’ vurgulayarak, ‘Bu potansiyelin değerlendirilmesi için en önemli zemin ve koşulun, Türkiye-AB müzakere sürecinde sorun yaşanmaması ve hızla tam üyeliğe doğru ilerlenmesi’ olduğu mesajını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!