TÜSİAD’ın Fransa çıkarması

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD’ın Fransa çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 14:32

TÜSİAD, 26-28 Ekim tarihleri arasında, Paris’te bir dizi görüşme gerçekleştirecek. Heyet, Fransa Başbakanı Dominique Villepin ile danışmanı Pierre Mongin, Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy ve Fransa Avrupa Bakanı Catherine Colonna ve Fransa Meclis Başkanı Jean Louis Debre ile görüşecek.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 26-28 Ekim tarihleri arasında, bir işadamı heyetiyle birlikte Fransa’da bir dizi görüşme gerçekleştirecek. Heyet, 26 Ekim’de Türkiye Paris Büyükelçisi Uluç Özülker, Fransa Başbakanı Dominique Villepin ile danışmanı Pierre Mongin ve Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy ile temaslarda bulunduktan sonra Senatör Hubert Haenel’in TÜSİAD onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

Ziyaret kapsamında TÜSİAD ile Uluslararası Geleceğe Yönelik Araştırmalar ve Bilgi Merkezi’nin (CEPII) ortaklaşa düzenlediği, "Türkiye’nin Avrupalı Geleceği" başlıklı seminer gerçekleştirilecek. Açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, CEPII Direktörü Lionel Fontagne ve CEPII Direktör Yardımcısı Michel Fouquin’nin yapacağı seminere, Fransa Bilimsel Araştırma Ulusal Merkezi (CNRS) Araştırma Müdürü Jean-François Leguil-Bayart, CNAM Onursal Öğretim Üyesi, Futuribles International Yönetim Kurulu Başkanı, Le Monde Gazetesi Eski Direktörü Jacques Lesourne, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, CEPII Kıdemli Ekonomistlerinden Jerome Sgard ve Agnes Chevallier, TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Direktörü Gündüz Ulusoy, ODTÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Çakmak ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye Masası Şefi Rauf Gönenç katılacak.

TÜSİAD heyeti seminerin ardından TÜSİAD’ın Fransa’daki muadil kuruluşu olan MEDEF’in yeni Başkanı Laurence Parisot ve Fransa Dış Ticaret Bakanı Madame Christine Lagarde ile biraraya gelecek. Paris Büyükelçiliği’nin 29 Ekim Resepsiyonu’na katılacak heyet temaslarının son gününde ise Fransa’nın Avrupa Bakanı Catherine Colonna ve Fransa Meclis Başkanı Jean Louis Debre ile görüşecek. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı’nın başkanlık edeceği heyette, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pekin Baran, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Ümit Boyner ve Arzuhan Yalçındağ, TÜSİAD Üyelerinden Jak Kamhi, Naim Koçer, Eşref Hamamcıoğlu, TÜSİAD Genel Sekreteri Haluk Tükel, TÜSİAD AB Temsilcisi Bahadır Kaleağası ve TÜSİAD Paris Bürosu Direktörü Serap Atan yer alacak.
(İSTANBUL/ANKA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!