TÜSİAD heyeti Roma’da

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD heyeti Roma’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 18:12

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Kasım ayında açıklanacak Avrupa Komisyonu Türkiye İlerleme Raporu öncesinde AB başkentlerinde yürüttüğü bilgilendirme faaliyetlerini Roma'da sürdürüyor.

Haberin Devamı

AB başkentlerine düzenlediği ziyaretler kapsamında daha önce Brüksel, Londra ve Madrid'te temaslarda bulunan heyet, son olarak İtalya'nın başkenti Roma'ya ziyarette bulunuyor. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ başkanlığındaki heyet, TÜSİAD'ın İtalya’daki muadil kuruluşu olan Confindustria'nın Yönetim Kurulu Başkanı Luca Cordero di Montezemolo başkanığındaki heyetle görüşme yaptı.
Görüşme sırasında açıklama yapan Confindustria'nın Yönetim Kurulu Başkanı Luca Cordero di Montezemolo, Ömer Sabancı'dan başkanlığı teslim alan Arzuhan Doğan Yalçındağ ile Türk- İtalyan sanayi ve ekonomi ilişkilerini daha da geliştirmek için uğraş vereceklerini ve en kısa zamanda yeni bir işbirliği semineri yapma kararı aldıklarını söyledi.

İtalya'nın Akdeniz bölgesinde Türkiye'nin imtiyazlı partneri olduğuna dikkat çeken Montezemolo, son 2 yılda özellikle orta ve küçük esnaf kesiminde büyük gelişmeler yaşandığını kaydetti. Türkiye'de bulunan İtalyan firmaları sayısının 2005 yılında 350 iken, bugün 562 olduğunu belirten Montezemolo, önümüzdeki yıllarda bunu ikiye katlamayı amaçladıklarını belirtti. Montezemolo, TÜSİAD ile eğitim ve turizm dallarında geniş işbirliği yapmayı hedeflediklerini ve Türkiye'de bir üniversitenin açılması; turizm alanında da özel tatil köyleri kurulmasında ayrıca ikili işbirlikleriyle kongre turizminin yapılmasını istediklerini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Kasım'da yapacağı ziyareti hatırlatan Montezemolo, Başbakan Erdoğan ile özel sanayi işletmelerinde planlanabilecek yeni girişimleri de konuşacaklarını belirtti. Montezemolo, İtalyan sanayici ve işadamlarının Avrupa Birliği konusunda Türkiye’yi desteklediğini ekledi. Temasları kapsamında Aspen Enstitüsü’nde verilecek yemeğe katılacak olan TÜSİAD heyetinin, Başbakan Romano Prodi tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!