TÜSİAD: Hatalarımızı yeniden gözden geçirmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD: Hatalarımızı yeniden gözden geçirmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2011 00:00

Van depreminin yaralarını sarmak üzere, tüm Türkiye ile birlikte iş dünyası da harekete geçti. Bir iş dünyası örgütü yardım için üyelerini harekete geçirdi. Yardım konvoyları yola çıkarken, TÜSİAD yaşanan felaket karşısında ihmal ve hataların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

VAN’da gerçekleşen 7.2’lik depremin ardından iş dünyası birbiri ardına açıklama yaparak tüm Türkiye’nin acısını dile getirirken, yardım için de harekete geçildi. Pek çok basın ve tanıtım toplantıları iptal edilirken, odalar ve dernekler üyeleri aracılığıyla yardım seferberlği ilan etti. Bankalardan sigorta kuruluşlarına, otobüs şirketlerinden internet ve telefon operatörlerine kadar tüm iş dünyası depremden zarar gören vatandaşlar için kolları sıvadı. Bu arada iş dünyasından gelen mesajlarda, yaşanan bu acı olaydan alınması gereken derslere de dikkat çekildi.

Her yeni felakette aynı tablo
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Başkanı Ümit Boyner, Twitter’dan “Kayıplarımız için çok üzgünüz. Deprem bölgesine yardım ve destek ağı oluşturmak için üyelerimizle çalışıyoruz” mesajı verirken, yönetim kurulu olarak yapılan açıklamada, başlatılan yardım seferberliğinin memnuniyet verici olduğu, TÜSİAD’ın da deprem bölgesine yardım için üyelerine bir çağrı yaparak destek ağı oluşturduğu belirtilirken, şu noktalara vurgu yapıldı: “Deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak bu felaket karşısında ihmallerimizi ve hatalarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekmektedir. Bu konuda devlet, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının bütünsel ve kapsamlı ortak bir çalışma yapması önem taşımaktadır.”

Haberin Devamı

MÜSİAD: Bir kez daha hatırladık
Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan da, “Birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, binlerce vatandaşımızın da barınaksız kalması, depremin acı gerçeğini bizlere bir kez daha hatırlattı” dedi. Vardan, gerek bölgedeki MÜSİAD şubesi, gerekse genel merkez olarak bölgenin ihtiyaçlarına yönelik olarak çalışmamızı en kısa zaman içinde harekete geçeceklerini açıkladı.

İŞ DÜNYASI YARDIMA KOŞTU

BMD’den Vanlı çocuklara 11 bin paket gidecek

BİRLEŞMİŞ Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, Van ve ilçelerinde 11 bin çocuğun giydirileceğini açıkladı. Geçen hafta 250 bin çocuk için 6 parça kıyafetten oluşan ‘Türkiye’nin markaları, Türkiye’nin çocuklarını giydiriyor’ yardım tırını yola çıkaran BMD’nin Van’daki çocuklar için 11 bin paket daha hazırladığını belirten Yılmaz, “Böylece toplam yardımımız 261 bin adede çıkıyor. Şu anda ürünlerimiz hazır, dağıtımı organize etmeye çalışıyoruz. Salı günü Şanlıurfa’ya gidip, daha önceden belirlediğimiz ihtiyaç sahibi çocuklara paketlerini dağıtacaktık ancak bunu iptal ettik. 1-2 gün içerisinde Van’a gitmeyi planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TOBB ilk konvoyu yolladı

DEPREM bölgesi için 8 bin 557 adet 2 TIR battaniye, 4 TIR içme suyu ve 400 adet katalitik sobadan oluşan yardım malzemesinden oluşan ilk yardım konvoyunu yola çıkara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bölgedeki oda ve borsalarımızla koordinasyonu sağlayacak iletişim ağı kurduk. İhtiyaçları tespit ederek, eksikliklerin acilen giderilmesini organize ediyoruz” dedi. Hisarcıklıoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Doğal felaketleri önlemek elimizde değil kuşkusuz. Ancak kayıpların en aza indirilmesi için ve yaraların en kısa sürede sarılabilmesi için 74 milyon yine tek yürek olacağız. Bu felaketle gelen gözyaşları hepimizindir. Acı hepimizindir.”

Haberin Devamı

ANGİAD 200 bin TL toplayacak

TÜM Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, “Geçen hafta yüreğimiz Hakkari’de atıyordu, bu hafta Van’da” dedi. Ankara İşadamları Derneği (ANKİAD) Başkanı Bülent Aktan da bölgeye maddi ve manevi yardım yapılması çağrısında bulunurken, Ankara Genç İşadamları Derneği, önceki gün deprem için yardım kampanyası başlattı. ANGİAD, afet bölgesindekilere gıda, su, temizlik malzemeleri ve ilaç temini için 200 bin TL toplayacaklarını bildirdi.

Suder, 1.5 milyon litre ambalajlı su gönderdi

VAN’da meydana gelen depremin ardından su üreticileri harekete geçti. Ambalajlı Su Üreticileri Derneği’nden (SUDER) verilen bilgiye göre, dernek üyeleri ilk etapta toplamda 1,5 milyon litre ambalajlı suyu Van’a sevk etti. Genellikle yarım ve 1.5 litrelik pet şişelerin sevk edildiği suların 15 tırla gönderildiğini belirten yetkililer, Van ve çevresi için daha fazla su gönderileceğini kaydettiler.

Haberin Devamı

Depremzede yakınlarını Metro ücretsiz taşıyacak

METRO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, holdinge bağlı kuruluşlardan biri olan Van Et’in, Türk Kızılayı’na Van’daki depremzedelere dağıtılmak üzere 5 bin kilo et ve şarküteri ürünü bağışladıklarını açıkladı. Öztürk ayrıca, holdingin amiral gemisi olan Metro Turizm’in de dan ve bugün depremzedelerin yakınlarını Van’a ücretsiz olarak taşıyacaklarını söyledi.

Otomotivciler ortak kampanya başlatacak

Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) iki hesap numarası açarak Kızılay’a bağışlanmak üzere kendi içinde harekete geçti. 1300’e yakın yetkili satıcı kampanyaya katıldı.
Ford Otosan ve Tofaş deprem bölgesine arama kurtarma ekibi gönderdi. Fiat Marka Direktörü Okan Baş, deprem bölgesine giderek ihtiyaçlara göre yardım malzemelerini belirliyor.
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) üyeleri bir taraftan bölgeye destek olurken diğer taraftan bugünkü yönetim kurulu toplantısında ortak kampanya planladı.
Hyundai Assan da bölgeye yardım için çalışmalara başladıklarını aktardı.

Haberin Devamı

Yardımlarınızı bu bağış hesaplarına yatırabilirsiniz

İş Bankası Mithatpaşa Şubesi
Hesap Numarası TL:
4228 - 0971947
IBAN TR370006400000142280971947
İş Bankası Şube Kodu: 4228

Ziraat Bankası Kızılay Şubesi
Hesap No: 685-2868-5189
IBAN TR060001000685000028685189
Şube Kodu ve Adı: 685- Kızılay/Ankara
Para Cinsi: TRY
 
Garanti Bankası Kızılay Şubesi
Hesap adı: Van Depremi-Hürriyet
Şube: 082-Kızılay
Hesap no: 6294703
Hesap türü: Vadesiz Hesap
Döviz kodu: TL
IBAN TR72 0006 2000 0820 0006 2947 03

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!