TÜSİAD’da Fazıl Say kararına eleştiri

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD’da Fazıl Say kararına eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2013 01:00

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nın basına kapalı bölümüne sanatçı Fazıl Say damga vurdu.

Haberin Devamı

Twitter’da yazdıkları nedeniyle yeniden yargılanan sanatçı Fazıl Say’ın cezasının Yargıtay’da onanması kararı, TÜSİAD üyeleri tarafından eleştirildi.

GEÇTİĞİMİZ gün düzenlenen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nın basına kapalı bölümünde gündeme ilişkin konular tartışıldı. Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Yılmaz Ulusoy Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner’in de katıldığı toplantıda besteci ve piyanist Fazıl Say’ın yargılandığı davada tekrar 10 ay hapis cezasına çarptırılması eleştirildi.

SÜRECİ YAVAŞLATIYOR

YİK toplantısının bir saatten fazla süren basına kapalı bölümüne, Twitter’da yazdıkları nedeniyle yeniden yargılanan sanatçı Fazıl Say’ın cezasının Yargıtay’da onanması kararı damgasını vurdu. Basına kapalı bölümde tam Avrupa Birliği (AB)-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi, müzakere başlıklıklarının yeniden açıklamsı konularının konuşulduğu sırada TÜRKONFED eski Başkanı Celal Beysel, Fazıl Say’ın cezasının Yargıtay’da onandığı bilgisini verince, TÜSİAD üyeleri de “Hem bu tür kararlar veriliyor, hem de AB ile müzakere başlıklarının açılması isteniyor. Bütün bunlar süreci yavaşlatıyor” görüşünü dile getirdi. Toplantıda ayrıca global ekonomik gelişmelerin yanı sıra, Türkiye’de mikro reformların hayata geçirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

GÜRSES, SUNUM YAPTI

YİK’teki açılış konuşmalarının ardından KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır “Toplumsal Eğilime Yönelik Değerlendirmeler”, Ekonomist Uğur Gürses ise “Ekonomik Gelişmeler” başlıklı birer sunum yaptı.
Toplantıda ayrıca, Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) Başkanı Sinan Ülgen “Dış Politika” ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman ise “Demokratikleşme Bağlamında Siyasi Reformlar” konularında görüşlerini paylaştı. Öte yandan TÜSİAD yönetimi, YİK öncesindeki gece Sakıp Sabancı Müzesi’nde bir kokteyl düzenledi. TÜSİAD üyelerinin katıldığı gecede AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun gönderdiği çelenk dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!