TÜSİAD, ‘bertaraf’a sünger çekti, Erdoğan’ı ‘onur konuğu’ seçti

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD, ‘bertaraf’a sünger çekti, Erdoğan’ı ‘onur konuğu’ seçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD), yarın yapılacak genel kuruluna ‘onur konuğu’ olarak katılacak. Böylece Erdoğan, referandum sürecinde yaşanan ‘bertaraf’ tartışmasından sonra ilk kez TÜSİAD’la biraraya gelmiş olacak.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan ile Türk Sanayici ve İşadamları derneği (TÜSİAD), 6 ay aradan sonra ilk kez biraraya gelecek. Başbakan Erdoğan’ın referandum öncesinde “Bitaraf olan bertaraf olur” diye çıkıştığı, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in de “Bitaraf değiliz. TÜSİAD oy tercihi açıklamaz. Kaldı ki, hiçbir kurum veya kişi, tercihini açıklamaya zorlanamaz” yanıt verdiği günlerden bu yana biraraya gelmeyen taraflar, yarın TÜSİAD’ın 41’inci Genel Kurulu’nda buluşacak. Buluşma, TÜSİAD’n “onur konuğu” davetiyesi üzerine gerçekleşecek.
En son Temmuz 2010’da
TÜSİAD ile Başbakan Erdoğan’ın en son görüşmesi, referandum sürecinin henüz başladığı dönemde olmuştu. Başbakan Erdoğan, 14 Temmuz 2010’da TÜSİAD heyetini kabul ederken, bundan önceki görüşmede Mart 2010’da Türkiye-Kore İş Forumu’nda gerçekleşmişti. Erdoğan, TÜSİAD’ın düzenlediği forumun onur konuğu olmuştu. Bu son iki buluşmanın tarihleri birbirine yakın gibi dursa da, Başbakan ile TÜSİAD’ın sık sık biraraya geldiğini söylemek zor. Bu dönemden sonraki görüşmelerin de bir önceki seçim dönemine denk gelmesi dikkat çekiyor. O dönemde TÜSİAD, seçim öncesi 2003 Mayıs 2007’de parti liderlerini dinlemeye Erdoğan’dan başlarken, 12 Aralık 2007’de yapılan Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısına Başbakan Erdoğan da katılmıştı.
7 yıl aradan sonra ilk Başbakan
TÜSİAD ile 6 ay aradan sonra biraraya gelecek olan Başbakan Erdoğan, aynı zamanda ilk kez bir TÜSİAD Genel Kurulu’na katılmış olacak. Yılda 3 kez yapılan YİK toplantılarına politikacıları davet eden, ancak genel kurullarını kendi üyeleriyle yapmayı tercih eden TÜSİAD için de bu genel kurul benzer bir anlam taşıyacak. En son 23 Ocak 2003’te yapılan 33’üncü Genel Kurul’da dönemin Başbakanı olarak Abdullah Gül’ü ağırlayan TÜSİAD, 7 yıl aradan sonra bir Başbakan’ı konuk etmiş olacak. Verilen bilgiye göre genel kurulun açılış konuşmaları, TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner tarafından yapılacak. Erdoğan da onur konuğu olarak bir konuşma yapacak. Genel kurul gündemi kapsamında TÜSİAD’ın 2010 yılı bütçesi ve çalışma raporunun onaylanacak, ardından 2011 yılı bütçe tasarısı ve programının sunumu yapılacak.

Haberin Devamı

Berker ile en genç üye olan Hacı Sabancı konuşma yapacak

Haberin Devamı

TÜSİAD için 40’ıncı yılın tamamlanması açısından özel bir önem taşıyan bu genel kurulda TÜSİAD’ın kurucu Başkanı Feyyaz Berker’in yanı sıra, derneği en genç üyesi Hacı Sabancı’da birer konuşma yapacak. TÜSİAD’ın eski başkanlarından Ömer Sabancı’nın oğlu olan Hacı Sabancı, Densa Denizcilik şirketi ile iş hayatına giriş yapan çiçeği burnunda bir işadamı. Hacı Sabancı’nın da, ileride babası gibi sivil toplum örgütlerinde aktif rol oynamak istediği biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!