Turşuluk salatalık üreticinin yüzünü güldürüyor

Güncelleme Tarihi:

Turşuluk salatalık üreticinin yüzünü güldürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 10:59

Manisa'nın Gördes ilçesinde yaklaşık 5 bin dekar arazide üretimi yapılan turşuluk salatalık, fiyatı ve rekoltesiyle çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Haberin Devamı

Gördes ilçe merkezinin yanı sıra Güneşli, Şeyhyayla, Dalgır, Salur, Benliali başta olmak üzere 15 mahallede üretimi yapılan turşuluk salatalığın hasadı sürüyor. 
Sabahın erken saatlerinde tarlalardan çuvallara toplanan salatalıklar 4 ayrı elekten geçiriliyor. Salatalıklar daha sonra kasalara konularak firmalara teslim ediliyor. 

Eylül ayının sonuna kadar sürecek salatalık hasadında yöre halkının yanı sıra Demirci'ye bağlı Kulalar, Kovancı ve Yeşildere mahallelerinden kadınlar çalışıyor. 

KİLOSU 2 LİRA 20 KURUŞ 

Gördes Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin başlıca geçim kaynağı olan turşuluk salatalık üretiminin yıldan yıla arttığını belirtti. 

Bu yıl yaklaşık 10 bin ton üretim yapıldığını ifade eden Koç, şunları söyledi: 

Haberin Devamı

"Her yıl üretim kapasitemizin arttığı salatalıkta bu yıl fiyat artışı üreticimizi memnun etti. Üreticimizin yanı sıra yöreye çalışmak için gelen bayanlara 70 lira yevmiye ödeniyor. Geçtiğimiz yıl 1 lira 70 kuruştan alınan salatalık, bu yıl 2 lira 20 kuruştan alınıyor. Rekoltemiz bu yıl 10 bin ton civarında. Hedefimiz salatalık üretimini Gördesimizin her kesimine yayarak 25 bin ton rekolteye ulaşmak." 

YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLİYOR 
Salatalık üretimi yapan Şeyhyayla Mahalle Muhtarı Ali İltemir ise mahallesinde herkesin salatalık ektiğini günlük 70 ton civarında salatalık hasadı
yaptıklarını belirterek "Salatalıklarımız başta Almanya olmak üzere, yurt dışına
gidiyor. Fiyattan üretici olarak memnunuz. Yöremize özellikle Demirci ilçesi mahallelerinden çok sayıda bayan geliyor. Günlük 70 lira ile 8 saat çalışarak para kazanıyorlar." dedi.

BAKMADAN GEÇME!