Turquality genişliyor

Güncelleme Tarihi:

Turquality  genişliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2017 21:30

SOYSAL Danışmanlık tarafından organize edilen ‘Perakende Liderler Konferansı LİDKO’ Türkiye’den perakende sektörünün temsilcilerini Madrid’te buluşturdu.

Haberin Devamı

Konferansın önceki gün gerçekleştirilen oturumuna katılan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya, yurtdışında büyüme stratejisi izleyen ve markalaşan şirketlere destek veren Turquality’nin kapsamının genişletildiğini ve Turquality dışında yeni desteklerin de açıklanacağını söyledi. Kılıçkaya’nın verdiği bilgiye göre büyük mağazacılık yapan perakendeciler de Turquality kapsamına alınacak. THY ve BEKO’nın Türkiye’den çıkan en iyi örnekler olduğunun konuşulduğu toplantıda Kılıçkaya, Turquality firmalarının gerçekleştirdiği birim ihracat rakamının Türkiye ortalamasının 3 katı olduğunu, Türkiye’nin katma değeri yüksek ürünler ihraç eder hale gelmesi için markalarını güçlendirmesi gerektiğini anlattı.

HAFTAYA RESMİ GAZETE’DE

Haberin Devamı

Kılıçkaya, perakende sektörünün yurtdışı açılımlarını destekleyecek yeni düzenlemelerin haftaya Resmi Gazete’de yayınlanacağını aktardığı konuşmasında, “Türk Ticaret Merkezlerine de bakanlık olarak yüzde 75 destek veriyoruz. Dünyaca ünlü şirketlere mal satmak isteyen işletmelerin de desteklerden yararlanması için hazırlıklar yaptık. Örneğin bir şirket Volkswagen’e parça satıyorsa bu da önemli bir projedir, bu proje masrafları için 1 milyon dolara kadar destek vereceğiz. Yepyeni bir destek modeli geliyor” dedi. Kılıçkaya ihracatçı firmaları Eximbank’ın sağladığı kolaylıkları da hatırlatarak, Eximbank sigortalarının da daha düşük olduğunun altını çizdi.  Kılıçkaya, dünyada Türkiye’nin lezzetlerinin de bilinir olmasını çok önemsediklerini de söylediği konuşmasında, 2011’den bu yana Türkiye’nin lezzetlerine verdikleri desteği de Simit Sarayı’nın başarısını örnek göstererek anlattı. Kılıçkaya, Nusr-Et’in de destek almak için Bakanlığa başvurduğunu aktardı.

 

ALMANYA’DA CEO BASKISI

 

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de toplantıdaki konuşmasında, Türkiye’nin yurtdışındaki algısını değiştirmek için bir tanıtım kampanyası düzenlediklerini, bunun için de dünyanın önde gelen şirketlerinin CEO’larıyla çekimler yaptıklarını, ancak Almanya’da bu tanıtım filminin yayınlanmasıyla birlikte tepkilerin ortaya çıktığını ve bu filmde yer alan CEO’lara karşı, ‘Siz nasıl Türkiye ile ilgili olumlu konuşursunuz?” baskısı yapıldığını söylerken, “Almanya’da tanırım filmi gösterilmeye başlandı, kıyamet koptu. Biz çalışmaya devam ediyoruz. Rusya’da YANDEX yöneticisini çektik, Amerika’da Nasdag CEO’sunu çektik. Yakında Podolski ve Sneijder ile de çekim yapacağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!