TUROB, fuarlarda İstanbul'u tanıtacak

Güncelleme Tarihi:

TUROB, fuarlarda İstanbulu tanıtacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 13:23

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), ilk kez katılacağı Portekiz ve Sırbistan fuarlarında İstanbul’u tanıtacak.

Haberin Devamı

TUROB, uluslararası alanda Londra WTM, Berlin ITB, Moskova MITT gibi büyük turizm fuarlarının yanı sıra bu yıl daha önce katılmadığı turizm fuarlarına da katılıyor. 

Bu kapsamda 23-27 Şubat tarihleri arasında Portekiz Lizbon BTL Turizm fuarı ile 24-27 Şubat tarihleri arasında Sırbistan Belgrat IFTA turizm fuarlarına katılım gerçekleşiyor.

TUROB standını ziyaret edenlere, İstanbul Guide, İstanbul CD’si ve çeşitli promosyon ürünleri veriliyor.

2011’de, Portekiz ve Sırbistan pazarlarından artış bekliyoruz

Dünya turizm liginde yükseliş trendini devam ettiren Türkiye’nin, bu yıl da başarılı bir yıl geçirerek, birçok pazarda artış yaşacağını kaydeden Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, “Türk turizmiyle ilgili göstergeler, olumlu yönde devam ediyor. Bunu, katıldığımız tüm uluslararası turizm fuarlarında gözlemliyoruz. Nitekim, turizmde başarıya ulaşmak için tanıtım- pazarlama çok önemlidir ve hiç aksatmadan devam etmelidir. TUROB olarak, mevcut pazarlarımızın yanı sıra, hedef ülke pazarlarında da, hem o ülkenin turizm fuarına katılıyoruz, hem workshoplar düzenliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TUROB’un Portekiz ve Sırbistan’daki fuarlara ilk kez katıldığını anlatan Timur Bayındır, konuşmasına şöyle devam etti:

“Portekiz’den geçtiğimiz yıl ülkemize gelen turist sayısı, bir önceki yıla oranla %13,8 artışla 53 bin 373 kişi olarak gerçekleşti. Sırbistan’a baktığımızda, geçtiğimiz yıl gelen turist sayısı bir önceki yıla oranla %11 artışla 113 bin 465 kişi oldu. Her iki fuarda da İstanbul Destinasyonu ve ülkemizin turizmde sahip olduğu potansiyeli en etkin şekilde anlatmayı sürdüreceğiz. Bu yıl, Portekiz ve Sırbistan pazarlarından artış bekliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!