TÜRMOB krize önlem raporu hazırlıyor

Güncelleme Tarihi:

TÜRMOB krize önlem raporu hazırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2008 13:54

TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) yaşanan küresel ekonomik krizin en az hasarla atlatılması için ekonomik önlemler raporu hazırlayacak.

TÜRMOB bünyesinde oluşturulan kriz masasında akademisyenler, ekonomistler, mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler görev alacak. Rapor durum tespitinin yanı sıra yaşanan krizin en az hasarla atlatılması için makro ve mikro ekonomik anlamda alınması gereken tedbir önerilerini de içerecek.

TÜRMOB Genel Başkanı Masum Türker, kriz masası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, gelişmiş ülkelerin aldığı tedbirlere karşın küresel krizin etkisini artırarak genişlediğine dikkat çekti. Hükümet adına yapılan açıklamalar ve artan döviz kurlarının neden olduğu ulusal kayıpların Türkiye açısından, şu ana kadar alınan önlemlerin yetersizliğini ortaya koyduğunu ifade eden Türker, şöyle dedi:

“Türkiye ekonomisinin finansal kayıtlarını izlemek ve raporlamak görevini yerine getiren mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler ülke ekonomisinin kalkınmasına önemli katkılar yapabilecek potansiyele sahip. Ekonominin nabzını tutan, serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler sağlıklı çözüm yolları önerebilecek konumdadır. TÜRMOB olarak krizin en az hasarla atlatılması konusunda önemli katkılar sunacağımızı umuyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!