TÜRKONFED Başkanı Çenesiz istifa etti

Güncelleme Tarihi:

TÜRKONFED Başkanı Çenesiz istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2012 16:25

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Erdem Çenesiz sitem dolu bir mesajdan sonra görevinden istifa ettiğini açıkaladı.

Haberin Devamı

Çenesiz konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, TÜRKONFED olarak yıllar  önce yola çıkarken, “bağımsızlık, tarafsızlık, gönüllülük” esasları üzerinden  bir yol haritası belirlediklerini belirtti.

TÜRKONFED'in bağımsızlığının kendi başına buyrukluk olmadığını ifade eden  Çenesiz, “Ancak vesayet de söz konusu olmayacaktı. TÜRKONFED'in tarafsızlığı,  takdir ve tekdir özgürlüğünü sonuna kadar koruma ve kollamak idi. Ancak  TÜRKONFED'i hiçbir konuda amaç ve beğeni sahibi olmamak gibi bir dar çerçeve ile  de sınırlamayacaktık” dedi.

TÜRKONFED'in gönüllülüğünün, duyarlı yurttaş bilinciyle, kamudan  beslenmeden, bütçesini dayanışarak oluşturacağına olan inançları olduğunu dile  getiren Çenesiz, ülkenin temel problemlerinde bilgiden kaynaklanan doğrularını  cesur söylem ve eylemlerle hayat geçirmeyi düşündüklerini ve bu heyecanla 13 bin  iş insanına ulaşan konfederasyonu hep beraber bugünlere getirdiklerini  vurguladı.

Haberin Devamı

YENİ BAŞKAN SÜLEYMAN ONATÇA

Kendisinin de bu bilinçle ilk günden itibaren ülkenin her köşesindeki iş  insanlarının sesini dinleyerek ,derneklerin beklentilerini algılayarak,  başkanlığı yürütmeye çalıştığının altını çizen Çenesiz, sözlerini şöyle  sürdürdü:

“TÜRKONFED'in kamu ve özel sektörde daha iyi tanınması için yoğun gayret  sarf ettim. Tüm bu çabalarıma rağmen ülkemizin her tarafına yayılmış TÜRKONFED'i  kendi kontrolündeki bir yapı gibi gören zihniyetin üzerimde kurmaya çalıştığı  baskıyı kabullenmememden kaynaklanan problemler, konfederasyonumuzun sıhhatli  çalışma ortamını ortadan kaldırmıştır. Bahse konu anlayışın yönetim kurulundaki  temsilcileri, sebeplerini makul bir aklın izah etmekte zorlanacağı bir yaklaşımla  yönetimde bölünme olacağı tehdidini kullanarak başkanlık görevini bırakarak  yönetim kurulu üyesi olarak görevime devam etmemi istemişlerdir. Demokratik  olmayan bu talep ile konfederasyon üzerinde vesayet rüzgarları esiyor görüntüsü  verilmiştir.

Kimsenin TÜRKONFED'i vesayet altında, kendi kurumunu da vasi gibi  göstermeye hakkı yoktur. Bu zihniyetin TÜRKONFED içindeki bir köklü kurumun  temsilcisinin kişisel tavrı mı, yoksa kurumunun tercihi mi olduğunu zaman ortaya  çıkartacaktır. Ümit ederim ki bu durum, kamuoyu tarafından TÜRKONFED'in arka  bahçeleştirilmesi olarak algılanmaz.

Haberin Devamı

Gelinen noktada sağlıklı çalışma ortamı  kalmadığından, vesayet altına girmiş görüntüsünün böylesine önemli bir yapıya  zarar verdiğine inanarak, özveri ile görev yaptığım TÜRKONFED yönetim kurulu  üyeliğinden üzülerek ayrıldığımı bilgilerinize sunarım. Bu büyük camianın  olayları zaman içerisinde değerlendireceğini, TÜRKONFED'in bu demokratik olmayan  kesintinin izlerini en kısa sürede silerek Türkiye;nin en önemli gönüllü iş  dünyası örgütü olması hedefiyle yoluna devam edeceğine olan inancımı ifade ederek  saygılar sunarım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!