Türkiye'yi 'sahte ürün cumhuriyeti' ilan etti

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi sahte ürün cumhuriyeti ilan etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 13:03

Sahte ürün üretiminin ve kullanımının sorunlu bir alan olduğu Türkiye’de, ünlü markaların sahtelerinin üretilmesi İngiliz basınında yer aldı.

Guardian gazetesi, “sahte ürün cumhuriyeti” olarak nitelediği Türkiye’de hükümetin her alanda yayılan sahte ürünlere karşı mücadeleyi yoğunlaştırdığını belirtirken, Türkiye’deki taklit ürün pazarının geçen yıla göre iki kat artarak 6 milyar dolara ulaşmasının beklendiği ifade etti.

Guardian, yakın bir zamanda İstanbul Kapalı Çarşı’da yapılan baskında 14 bin sahte çanta ele geçirildiğine dikkat çekerek, Türkiye’yi “sahte ürün cumhuriyeti” olarak niteledi.

Küçük bir dükkanın anlatıldığı haberde, odada 3 işçi, tekstil yığını, makinalar ve araçlar için yeterince büyük olmadığı ve bir çalışanın ise Mulberry çanta yapmak için dikiş diktiği belirtiliyor.

Dükkan sahibinin, “Müşteriler marka isimler talep ediyor. Kolayca herhangi bir şeyi satın almıyorlar” dediğine işaret eden gazete, 2010 yılında 3 milyar dolar olan Türkiye’deki taklit ürün pazarının bu yıl 6 milyar dolar değerinde bir büyüklüğe ulaşmasının beklendiğini ifade ediyor.

Öte yandan, hükümetin elektronikten kozmetiğe, aksesuardan ilaca, tekstil ve alkole kadar her alanda yayılan sahte ürünlere karşı mücadeleyi yoğunlaştırdığı vurgulanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!