Türkiye'ye "oh" çektiren avukatı kaybettik

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye oh çektiren avukatı kaybettik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 17:01

UZANLARIN, Türkiye hakkında açtıkları 243 milyar dolarlık davaların Türkiye’nin lehine sonuçlanmasında büyük payı olan Enerji Bakanlığı avukatı Aydın Coşar hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Coşar’ın yakınları, ünlü avukatın bir süredir kanser tedavisi gördüğünü belirtirken, cenazesinin yarın öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedileceğini belirtti. Uzan Davaları’nda Türkiye’yi temsil eden avukatlardan biri olan Coşar, bu davaları kazanarak önemli bir başarıya imza atmıştı.

243 milyar dolarlık dava

Coşar, dava süreciyle şunları söylemişti: “Kamuoyu 10.1 milyar dolarlık Libananco davasını biliyor. Ancak Uzanlarla ilgili Türkiye aleyhine açılan davaların toplamı 243 milyar dolardı. Çeaş ve Kepez Elektrik’le ilgili davada bütün belgeler Türkçeydi.

Toplanan belgeler 40 milyon sayfaya ulaştı. Bunları ayıkladık. Hangilerini kullanacağımızı belirledik. Sonra tercüme ettik. Çoğu genç avukat arkadaşlarımız hafta tatili bile yapamadı. Herkes büyük ızdırap çekti. Çok eleştirildik ama eleştirileri cevaplamadık.”

Haberin Devamı

Coşar,  Uzanların Türkiye aleyhine açtığı 243 milyar dolarlık dava sürecinde ölüm tehditlerinin yanısıra delillerin çalınmaya da teşebbüs edildiğini belirterek, "Hayatımda birçok davada tehdit aldım, ama tamamında haklı tarafın yanında olduğum için önemsemedim” demişti.

ÇOŞAR KİMDİR?

1 Ocak 1943 yılında Adana'nın Ceyhan İlçesinde dünyaya geldi. İstanbul Işık Lisesi'ndeki lise eğitiminin ardından, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1965 yılında mezun oldu.  1967 yılında avukatlık mesleğine başladı ve İlk bürosunu Adana'da kurdu.  2000 yılından itibaren İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık mesleğine devam ediyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!