Türkiye'nin ilk online otomobil fuarı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk online otomobil fuarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 09:41

Türkiye'nin ilk online otomobil fuarı açıldı. 17 markanın modellerine ve bilgilerine buradan ulaşabileceksiniz.

Haberin Devamı

Türkiye'nin ilk ve tek haftalık gazetesi OtoyaÅŸam'ı yayınlayan, Türkiye'nin en beÄŸenilen otomobilleri yarışması Otobil'i düzenleyen Hürriyet Gazetesi, ÅŸimdi de Türkiye'nin ilk online otomobil fuarını düzenleyerek yine bir ilke imza atıyor.     Â
Â
11-20 Kasım tarihlerinde www.hurriyetonlineotofuari.com isimli internet sitesini ziyaret eden otomobilseverler aynı bir fuarda olduÄŸu gibi 17 markanın 71 modeliyle ilgili ayrıntılı bilgi, özel fotoÄŸraf ve videoları görebilecek.       Â

Hürriyet Gazetesi, yine bir ilke imza atarak Türkiye'nin ilk online otomobil fuarını düzenliyor. Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan otomotiv sektörüne yıllardır en büyük desteği veren Hürriyet, 'Auto Show' fuarının 2 yılda bir düzenlenmesinden yola çıkarak, 2009 yılı sonunda sektöre hareket getirecek yepyeni bir projeyi hayata geçiriyor. Hürriyet Gazetesi tarafından özel olarak tasarlanan 'hurriyetonlineotofuari.com' internet sitesinde aynı bir otomobil fuarında olduğu gibi 17 markanın 71 modeliyle ilgili ayrıntılı bilgi ve özel görüntüler yer alacak. Otomobilseverler Türkiye'nin bu ilk online fuarını internet üzerinden 11-20 Kasım tarihleri arasında ziyaret edebilecek.
            Â
ÖZEL FOTO VE VÄ°DEOLAR      Â

Hürriyet Gazetesi Reklam Servisi'nin hayata geçirdiği, içeriğini Hürriyet Otomotiv Editörü Emre Özpeynirci'nin hazırladığı online fuarın özel fotoğraf ve videoları ise Hürriyet'in başarılı fotoğrafçısı Sebati Karakurt ile Hello ve Autoshow dergilerinin Yayın Yönetmini Erdem Kırım'ın desteğiyle çekildi. Uzun ve yoğun bir emeğin sonunda hepsi aynı standartta çekilen fotoğraf ve videoları 10 gün boyunca internet üzerinde inceleyip, beğendiğiniz modeller hakkında bilgi alabilirsiniz.

AUTO SHOW 2 YILDA BÄ°R    Â

Son 10 yılda hem üretim hem ihracat hem de iç pazarda hızla gelişen Türk otomotiv sektörü bugün uluslararası çapta 2 önemli fuar
düzenliyor. Bunlardan ilki Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) 'Auto Show' ismiyle düzenlediği otomobil fuarı, diğeri ise Otomotiv Sanayicileri Derneği'nin (OSD) düzenlediği uluslararası takvimde yer alan 'Ticari Araç Fuarı.' Bu iki fuar 2 yılda bir dönüşümlü olarak düzenleniyor. 'Auto Show' fuarı en son geçtiğimiz yıl CNR'da düzenlenirken bu yıl Aralık ayında 'Ticari Araç Fuarı' TÜYAP'ta sahne alacak.

TALEBE BAÄžLI HER YIL OLABÄ°LÄ°R

Hürriyet Gazetesi'de bu yıl 'Auto Show' fuarının olmamasından yola çıkarak yılın son döneminde otomobil satışlarına hareket kazandırmak için online fuar düzenleme kararı aldı. Firmaların yoğun ilgisiyle karşılaşan bu ilk online fuara tam 17 marka katıldı. Büyük ilgi gören online otomobil fuarı 11 Kasım'da yayına girerken, tam 10 gün boyunca otomobilseverler tarafından incelenebilecek. Hürriyet Gazetesi yetkilileri, online fuarın firmalardan ve otomobilseverlerden gelen talep doğrultusunda her yıl düzenleyebileceğini belirtirken, bu sayede otomotiv sektörüne önemli destek verileceğini kaydediyor.

SATIÅžLARA HAREKET GETÄ°RECEK

Bu yıl küresel krize bağlı olarak yılın başında keskin bir düşüş yaşaşan otomobil satışları hükümetin ÖTV indirimiyle birlikte yılın ikinci çeyreğinden itibaren artışa geçti. 30 Eylül'de ÖTV indiriminin bitmesiyle birlikte artış yerini yine keskin bir düşüşe bıraktı. Eylül'de ÖTV indiriminin bitecek olmasının verdiği itici güçle 81 bin adet gibi rekor seviyede satışa ulaşan otomotiv sektörü, Ekim ayında desteğin çekilmesiyle bir anda 21 bin adetlik seviyeye geriledi. İşte satışların düştüğü bu noktada Hürriyet'in düzenlendiği online otomobil fuarı, sektöre yeniden bir hareket kazandırmak için iyi bir fırsat olarak dikkat çekiyor.

Ä°ÅžTE FUARA KATILAN 17 FÄ°RMA

Chevrolet
 
Citroen
 
Dacia
 
Fiat
 
Ford
 
Hyundai
 
Lancia
 
Mazda
 
Nissan
 
Opel
 
Peugeot
 
Renault
 
Skoda
 
Subaru
 
Toyota
 
Volkswagen
 
Volvo

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!