Türkiye'nin ilk kış sporları merkezi

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk kış sporları merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2009 15:00

Alışveriş merkezi sektöründe Türkiye'nin en büyük Türk yatırımcısı olan Torunlar GYO, 200 milyon dolarlık yatırım ile "Deepo İstanbul" isimli bir AVM inşa ediyor. Mayıs 2010'da açılacak olan AVM'de Türkiye'nin ilk kapalı kış sporları merkezi de yer alacak.

Haberin Devamı

Torunlar GYO, Haramidere'de inşaatı süren Deepo İstanbul’u düzenlenen basın toplantısı ile tanıttı.

Basın toplantısında konuşan Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, yapımına 2008 yılında başlanan Deepo İstanbul’un Mayıs 2010’da hizmete gireceğini belirtti. Torun, “Torunlar GYO’nun İstanbul’da AVM sektöründeki ilk yatırımı olan Deepo İstanbul, ‘alışveriş ve yaşama dair her şeyi’ aynı çatı altında buluşturarak, Türkiye’de Hibrit AVM dönemini başlatacak” dedi.

Perakende sektöründe yaşanan rekabetin artık alışveriş merkezlerine kaydığını vurgulayan Aziz Torun, “Alışveriş merkezlerinin lokasyonu, mimarisi ve konsepti ile farklılaşması ve markalaşması kaçınılmazdır. Bu eğilimin dışında kalan AVM’lerin uzun ömürlü olması düşünülemez” dedi. Torun, AVM’lerin sosyalleşme ve modernleşmenin yanı sıra bireylerin kent kültürüne adaptasyonunda çok önemli bir rehabilitasyon ve eğitim alanı olduğunu da belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk Snowpark’ı

Türkiyenin ilk kış sporları merkezi

200 milyon dolar yatırım maliyeti olan Deepo İstanbul projesi ile ilgili detaylı bilgi veren Torunlar GYO Proje Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Yezdan Kanaat ise projenin geniş bir ziyaretçi potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

İçinde 180 mağazanın yer alacağı vurgulayan Kanaat, projenin yalnızca bir alışveriş merkezi olarak değil yaşama dair tüm detayları barındıran bir çekim merkezi olarak tasarlandığını söyledi.

Deepo İstanbul’un birçok ilki barındırdığını belirten Kanaat, “Deepo İstanbul içinde yer alan Türiye’nin ilk snow park’ında ziyaretçilerimiz dört mevsim kış sporlarının ve eğlencesinin keyfini yaşayabilecek. Türkiye’nin ilk temalı eğlence parkı, teşhir ve satış yapılabilen Garden Park’ta Deepo İstanbul’un sektöre kazandırdığı yenilikler arasında yer alıyor” dedi.

Deepo İstanbul’da 11 metrelik aks genişliği ile perakende sektörüne de özel bir alan yaratıldığını vurgulan Yezdan Kanaat, projenin seyir terasları ve spor salonu, gösteri sanatları merkezi, okuma salonları ve uluslararası standarttaki bowling salonu ile farklı yaş grupları ve farklı ihtiyaçlara yanıt verebilen sosyal bir mekân olarak tasarlandığını vurguladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!