Türkiye'den IMF'ye sıcak mesaj

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden IMFye sıcak mesaj
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2008 11:45

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, kamu sektörü olarak IMF'nin kaynaklarına ihtiyaç duymayacak bir noktada olduklarını ama yine de çıpa niteliği taşıyacak bir ihtiyati stand-by anlaşmasına ilişkin “yapıcı” bir yaklaşımları olduğunu bildirdi.

Dünya Ekonomik Forumu Avrupa ve Orta Asya Toplantısı kapsamında “Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) Türkiye'deki Yatırım Öncelikleri” konulu basın toplantısında bir gazetecinin IMF ile ihtiyati stand-by anlaşması yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorusu üzerine Şimşek, IMF heyetinin çalışmalarını tamamlayarak Türkiye'den ayrıldığını hatırlattı.

Şimşek, şunları kaydetti:
“Bunun ötesinde ihtiyati stand-by anlaşmasına ilişkin teknik düzeyde var olan diyalog tabii ki buradayken de devam etti. Şu anda o konuda herhangi bir teknik açıklama söz konusu değil. Önümüzdeki dönemde de teknik düzeyde diyalog devam edecektir. Başından beri söylüyorum, tabii ki biz kamu sektörü olarak IMF'nin kaynaklarına ihtiyaç duymayacak bir noktadayız. Ama yine de bir çıpa niteliği taşıyacak bir ihtiyati stand-by anlaşmasına ilişkin yapıcı bir yaklaşımımız var. Ama bu yapıcı yaklaşımın bir programa dönüşmesi için de tabii ki alacağınız sigortanın niteliği, kapsamı çok önemli... Böyle bir ortamda tabii ki Türkiye'nin bir miktar esnekliğe ihtiyacı olacak. Biz bu çerçevede bakıyoruz. Eğer aramızdaki farkları giderebilirsek önümüzdeki dönemde belki ihtiyati stand-by anlaşması gündeme gelebilir ama bu aşamada sadece teknik düzeyde görüşmeler yapıldı. Bu anlamda yapıcı diyalog devam ediyor. Ama şu an itibarıyla o konuda daha fazla açıklayacak bir şeyim yok.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!