"Türkiye yüzde 4-5 büyüyecek"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye yüzde 4-5 büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 12:39

KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, öngörülerin gerçekleşmesi durumunda, Türkiye’nin 2010 yılında en az yüzde 4- 5 büyüyeceğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen sanayicileri bilgilendirme toplantısında konuşan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, “Gelecek yılımız bu yıldan daha iyi olacak. Bu sene Türkiye yüzde 5 civarında küçüldü ve Kayseri olarak biz de bundan nasibimizi aldık. Ama gelecek seneyi daha iyi, daha parlak görüyoruz” dedi.

Avrupa Birliği’nin 12’inci faslı olan Çevre faslının açıldığına dikkat çeken Başkan Boydak, AB’deki kuralların çok ağır olduğunu, AB’ye üye olunması durumunda bacalardan çıkan gazlara bile bedel ödeneceğini, bu geçiş sürecine olabildiğince uyumlu olmanın Türkiye’nin lehine olacağını söyledi.

‘ENERJİ KULLANIMI ARTMAYA BAŞLADI’

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü de, zamanlarını ve kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak Kayseri OSB’yi Türkiye’de örnek bir OSB haline getirdiklerini belirterek, bundan sonra da el birliği ile dünyada örnek hale getirmeye çalışacaklarını kaydetti. Hasyüncü, kriz ile birlikte yüzde 25 civarında düşen enerji kullanım miktarlarının 2009 Mart ayından itibaren yükselişe geçtiğini ve bugün itibari ile 65 milyon kilowata çıktığını açıkladı. Ayrıca elektrikte dağıtım bedeli almak zorunda oldukları için cüzi bir fiyat belirlediklerini, suyun tonunun ise 40 kuruş olduğunu açıklayan Hasyüncü, bu oranların benzer OSB’lere oranlara 6- 7 kat daha düşük olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!