Türkiye’yi anahtar ülke gördü, Vistek ile ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’yi anahtar ülke gördü, Vistek ile ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 00:00

Endüstride insan gözünün göremeyeceği hataları bulan yüzey tarama ve yapay görme sistemleri alanlarında faaliyet gösteren Alman teknoloji şirketi Isra Vision, Sabancı Üniversitesi’nin kurduğu Vistek Yapay Görme ve Otomasyon A.Ş.’nin ortağı oldu.

Vistek’in hisselerinin yüzde 24’ünü alan Isra Vision AG’nin CEO’su Enis Ersü,  “Türkiye’yi Orta Doğu ve Asya pazarları için anahtar ülke olarak görüyoruz. Yaptığımız ortaklıkla hedefimiz Orta Doğu ve Asya pazarına girmek. Isra ile hem Türkiye ’ye teknoloji getireceğiz hem de Türkiye dünyaya açılacağız ” dedi.
Ciro on kat artacak
Türkiye’de Şişecam, Tofaş, Ford, Tetra Pak, Erdemir gibi 50’nin üzerinde şirketle çalıştıklarını anlatan Ersü şunları söyledi: “Bu ortaklık bizim için çok önemli. Bu bizim 8’inci satın almamız. Biz akıllı göz üretiyoruz. Endüstride insan gözünün göremeyeceği hataları buluyoruz. Cam, otomotiv, kağıt, ambalaj, metal gibi ürünlerin denetimini yapıyoruz. Dünya genelinde 2 bin 500’ün üzerinde kurulu sistemimiz var. Geçen yıl 70 milyon Euro ciro elde ettik ve beş kıtada, 15 ayrı ülkede, 380 çalışana ulaştık. Vistek’in cirosunun şu an için 700 bin Euro. Bu ortaklıkla ciroyu 3-4 yıl içerisinde 7 milyon Euro seviyelerine çıkaracağız.”
Şirketin adı değişecek
Yurtdışında yapay görmenin önemininin bilindiğini kaydeden Ersü, Türkiye’deki büyük firmaların da yapay görmenin getirdiği fırsatı anlamaya başladığını ve Türk sanayisinin gelişimi için yapay görmenin şart olduğunu sözlerine ekledi. Vistek’in kurucusu Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytül Erçil ise, üniversiteler ile sanayi kuruluşları arasındaki işbirliğinin gelişmesi için teknoloji şirketlerine ihtiyaç olduğunu dile getirerek, “Isra, Türkiye’yi kârlı bir pazar olarak gördü. Biz Vistek olarak bu yıl 1 milyon ciroya ulaştık. Şu an yüz tarama sistemlerinde dünya lideri ve yapay görme konusunda en büyük 5 şirket arasında yer alıyor. Şirketin adı Vistek-IsraVision olacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!