Türkiye’ye özel Yeti

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye özel Yeti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2013 08:41

ÇEK marka Skoda’nın ilk SUV’u Yeti’nin tasarım ve özellikleri kapsamlı bir şekilde yenilendi.

Haberin Devamı

Araç artık 2 versiyonla piyasaya sunulacak. “Yeti City” şehrin ritmine uyarken, “Yeti Outdoor” daha maceracı bir kişilik taşıyacak. Yeni Yeti, 2014 ilk çeyreğinde Türkiye’de olacak.

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, Yeti‘nin 1,6 dizel 105 Bg DSG otomatik modelinin Türkiye şartlarına uygun olarak geliştirilip üretildiğini belirtti. Senyücel “Bu model Türkiye‘deki tüketicilerin kullanım alışkanlıkları dikkate alınarak ve özel yatırım yapılarak üretim planına alındı. Yeti’nin bu versiyonunun Anadolu’da da büyük talep görmesini bekliyoruz. 2014’te 3 binin üzerinde Yeti satacağız“ dedi.

4 farklı motor seçeneği

Çek üretici tarafından yaklaşık 4 yıl önce piyasaya sunulan ve markanın tarihindeki ilk SUV modeli olan Skoda Yeti, bu süre içinde sınıfına hareketlilik getirmeyi başarmıştı. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dünya tanıtımı yapılan yenilenen Yeti, markanın yeni tasarım anlayışına uygun hale getirilirken, yeni ön ve arka görünüme, alaşım jantlara, yenilenen iç mekana, yeni “simpley clever” unsurlara, maksimum fonksiyonelliğe ve teknolojik yeniliklere kavuştu. Yenilenen Yeti, Türkiye’ye iki dizel ve iki benzinli motor seçeneğiyle gelecek. Yeti’yi, kompakt SUV sınıfının en tutumlu modellerinden biri haline getiren Yeti GreenLine versiyonu 105 HP’lik 1.6 litre TDI dizel motorla donatılıyor. Yeti GreenLine, bu motorla 100 km’de 4.6 litrelik bir yakıt tüketimi değeri sağlayabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!