Türkiye’ye ‘hazır ofis’le geldi ‘küresel köprü’yle yola koyuldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye ‘hazır ofis’le geldi ‘küresel köprü’yle yola koyuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 00:00

Türkiye’ye pazarına 2010 yılında giren, hazır ve sanal ofis çözümleri sunan Servcorp’un Orta Doğu Genel Müdürü Laudy Lahdo, Türkiye’de konut ve ofisten oluşan karma kullanımlı projelerle sektörün hızla geliştiğini ancak rekabete hazır olduklarını belirterek, “Ortadoğu ile Avrupa’nın köprüsü olan İstanbul’da biz de küresel köprü kuruyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’ye pazarına 2010 yılında Nişantaşı’ndaki Louis Vuitton Orjin Binası’ndan giren, kısa bir süre önce de ikinci ofis merkezini Levent’deki Tekfen Tower’da açan hazır ve sanal ofis çözümleri sunan Servcorp, şu anda dünya çapında 22 ülkede, 120 lokasyonda faaliyet gösteriyor. Servcorp Orta Doğu Genel Müdürü Laudy Lahdo, Türkiye’de konut ve ofisten oluşan karma kullanımlı projelerle sektörün hızla geliştiğini ancak rekabete hazır olduklarını söyledi. Lahdo, “Bizim sistemimizde İstanbul’daki ofis sayesinde, dünyadaki tüm lokasyonumuzdan yararlanmak mümkün. Ortadoğu ile Avrupa’nın köprüsü olan İstanbul’da biz de küresel köprü kuruyoruz” dedi.
Laudy Lahdo, Avustralyalı gayrimenkul uzmanı ve şu anda şirketin CEO’su olan Alfred Moufarrige tarafından kurulan Servcorp’un, ilk hazır ofisini 1978’de Sidney’de açtığını belirterek, sistemin çıkış noktasını şöyle anlattı: “CEO’muz kendisine ait bir ofis ararken, görüştüğü yerlerde küçük metrekareli kiralamalar yapılmıyor ve kendisi tam kat bir ofisi kiralamak zorunda kalıyor. İhtiyacından fazla kalan bölümleri ise paylaşmaya karar veriyor. İlk komşusu bir avukat oluyor. Bu bir katı tamamen doldurduktan sonra büyüme planları yapmaya başlıyor. Bunun ardından Servcorp, şu anda dünyada yaklaşık 30 bin müşterisi olan, IT ve iletişim altyapılarına yaptığı yatırımlarla müşterilerine efektif ve verimli şekilde çalışmaları için destek veren bir kuruluş haline geldi.”
Ankara’yı da araştırıyor
Servcorp, bulunduğu her ülkede şehrin ofis merkezlerinde geçici toplantı odaları, günlük suitler ve özel kurul odaları ile şirketlere son teknoloji ve iletişim olanakları sunuyor. IT ve iletişim alt yapılarına yaptığı yatırımlarla müşterilerine verimli çalışma ortamı kurmayı hedeflediklerini kaydeden Laudy Lahdo, şunları söyledi: “İstanbul, dünya ticaret rotalarının birleştiği önemli bir nokta. Burada küresel bir iş ağı sunmayı hedefliyoruz. Hazır ve sanal ofis sistemleriyle özellikle İstanbul’da ofis açmak isteyen küçük, orta ya da büyük ölçekli kuruluşları hedefliyoruz. Türkiye’nin güçlü ekonomisi ve köprü niteliği burada olmamızı gerektiriyordu. Aldığımız talepden de memnun kaldık. Şu anda iki ofisimizde de yüzde 60 doluluğa ulaştık. Ankara’da da yer bakmaya başladık.”
Dünyada ofis sahibi
Türkiye’de gelişen ofis piyasası ve her geçen gün karma kullanımlı projelerde yeni ofis arzının gündeme geldiğini hatırlattığımız Lahdo, “Türkiye’de ofis piyasası doygunluğa ulaşmış, rekabetin olması çok normal. Biz de bu rekabet içinde olacağız. Her zaman girdiğimiz ülkelerde en iyi lokasyonu tercih ediyoruz. Ayrıca global bir ağ sunuyoruz. İstanbul’da ofis kiralayan, tüm dünyadaki Servcorp ofislerinden yararlanabiliyor. Örneğin, Ortadoğu’da kriz çıktığında, Bahreyn’deki müşterilerimizi Dubai’ye yönlendirdik ve hiç sorun yaşamadık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Geleneksel ofis terk ediliyor

Haberin Devamı

LAUDY Lahdo, tüm dünyada insanların iş yapma anlayışının değiştiğini, artık geleneksel ofis masası kavramının terk edildiğini belirterek, mobil ağırlıklı çalışmanın tercih edildiğini ifade etti. Kuruluşların ofis tercihlerini hazır ve sanal ofislerden yana kullandığını kaydeden Lahdo, “Küçük büyük, yerli yada yabancı tüm firmalara uygun, özel ve lokal resepsiyonisti, her ülkede yaygın toplantı odası ağlarına girişi, hazır sekreterya desteği, iş servisleri ve araçlarının online portfolyosuna ayrıcalıklı erişim önem kazanıyor” diye konuştu.

İstanbul en pahalılardan

LAUDY Lahdo, sorumlu olduğu Dubai, Abu dabi, Katar, İstanbul ve Bahreyn içinde, İstanbul’un Abu Dabi ile birlikte en pahalı lokasyon olduğunu söyledi. Lahdo, Katar’da da fiyatların yükselişe geçtiğini kaydetti.

Haberin Devamı

DİĞER EMLAK HABERLERİ

Konut hayalinde en çok 300 bin liralık 3+1 daireler öne çıkıyor

Piramit Danışmanlık’ın 60 ilde gerçekleştirdiği ‘Konut Satın Alma Eğilimleri Araştırması’na göre, Türk halkının yüzde 53’ü ev satın almak istiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 40’ı bugüne dek hiç ev sahibi olmamış, yüzde 13’lük kesim ise ikinci evini almak istiyor. Son 1.5 yıl içinde ev aldığı için artık ev almayı düşünmeyenlerin oranı yüzde 18 iken, ev almayı düşünmeyenlerin oranı yüzde 28’lerde kalıyor.  Piramit Danışmanlık Genel Müdürü Berrin Kuleli, araştırmaya katılanların yüzde 75’inin fiyatı 100 bin- 300 bin TL arasındaki evlere ilgi gösterdiğini belirterek, “En çok tercih edilen ev tipinin yüzde 66 oranı ile 3+1 olduğunu da göz önüne alırsak, Türk halkının tercihi 100 – 300 bin TL’lik 3+1’ler diyebiliriz” dedi.
Yatırım yapan az
‘Hangi ihtiyaç için konut alıyorsunuz?’ sorusuna verilen yanıtlarda ise oturum amacı ön plana çıkıyor. ‘Kendim oturmak için alıyorum’ diye cevap verenlerin oranı yüzde 67 olurken, yatırım amaçlı konut alanların oranı yüzde 27’de. ‘Ailemden birinin oturması için’ yanıtını verenlerin oranının ise yüzde 6 olduğu görülüyor. Oturmak için ev almak isteyen yüzde 67’lik grubu oluşturanların yüzde 35’lik bölümünü daha önce ev almamış, ilk kez ev alacak olanlar oluştururken yüzde 33’lik bölümünü ise evini yenilemek isteyenler oluşturuyor.
Banka kredisi tercih ediliyor
Araşırmaya göre ev almak isteyenlerin yüzde 50’si kendileri için en uygun ödeme şeklinin banka kredisi olduğunu belirtiyor. İnşaat şirketlerinin özel ödeme planları çerçevesinde uyguladıkları taksitli satışlar ise yüzde 30’luk bir kesimin tercihi. Peşin para ile ev alabileceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 20 seviyesinde kalıyor. Araştırmaya katılanlar oturmaya en uygun konutların şehir merkezindeki daireler veya güvenlikli siteler olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

Ormanada’nın üstyapı işlerinden Koray İnşaat sorumlu olacak

Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, Zekeriyaköy’de yapımını sürdürdüğü Ormanada projesi için çözüm ortağı olarak Koray İnşaat ile anlaştı. Koray İnşaat, projenin üstyapı işlerinden sorumlu olacak. Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Eczacıbaşı Holding Mali İşler Grup Başkanı Sacit Basmacı; “Koray İnşaat her zaman bizim için özel bir iş ortağı olmuştur” dedi. Koray İnşaat Genel Müdürü Şamil Çapar da, Eczacıbaşı Topluluğu ile uzun yıllardır devam eden çalışmalarını Ormanada gibi bir projede yeni bir boyuta taşıdıklarını söyledi. Eczacıbaşı Holding A.Ş. ile Eczacıbaşı İlaç, Sınai ve Finansal Yatırımlar San. ve Tic. A.Ş.’nin sahibi olduğu arazide, Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım tarafından yapımı sürdürülen Ormanada, şehirde ormanı, ormanda yaşamı bir arada yakalamak isteyenlerin sıcak komşuluk ilişkileri kurabileceği güvenli bir mahalle yaratmayı hedefliyor. 220 dönüm arazide gerçekleştirilen proje 187 adet beş farklı tip villa ve 83 adet altı farklı tip sıra evden oluşuyor.

Haberin Devamı

Konutların deprem güvenliğinden emin olun

ULUHAN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Demirhan, deprem yönetmeliğine uygun olan konutların satın alınmasını, ev sahibi olmak isteyenlerin mutlaka konut projelerinin özelliklerini incelemeleri gerektiğini vurguladı. Esenyurt’ta Acunkent ve Babil Kuleleri iş ve yaşam merkezlerinin yapımını sürdüren Uluhan Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı inşaat mühendisi Süleyman Demirhan, İstanbul’da yeni inşa edilecek tüm konutların ISO 9001 Kalite Güvencesi belgesine uygun inşa edilmesinin şart olduğunu belirterek, birincil derecede tehlike arz eden konutlarda yaşayan vatandaşların artık daha fazla zaman kaybetmeden yaşadıkları binaları tahliye etmeleri ve hiç kimsenin mağdur edilmeden yeniden inşa edilmesi gereken modern ve çağdaş konutlara kavuşmaları gerektiğinin altını çizdi. Olası ve şiddetli bir İstanbul depreminde yüz elli ila iki yüz bin binanın tehdit altında olduğunu ifade eden Demirhan, geçtiğimiz günlerde Kütahya’nın Simav ilçesinde yaşanan 5.9 şiddetindeki depremin bile İstanbul’un birçok bölgesinde paniğe neden olduğuna değinerek, alınması gereken önlemlere hız verilmesi gerektiğini belirtti.

Tabanlıoğlu Loft Bahçe’yle RIBA ödülünü kazandı

DÜNYANIN her yerinde üyeleri tarafından gerçekleştirilen projelerin mükemmelliğini değerlendiren Britanyalı Mimarlar Kraliyet Enstitüsü (RIBA) bu yıl İngiltere dışında gerçekleştirilen 13 proje ödül verdi. Foster and Partners, Zaha Hadid, David Chipperfiel gibi dünyanın en saygın mimarları olarak kabul edilen isimlere ait projelerin yer aldığı listede, bu yıl kazananlar arasında Türkiye’den Tabanlıoğlu Mimarlık da Loft Bahçe ile yer aldı. 2007 yılında RIBA imtiyazlı üyeliğine kabul edilen Murat Tabanlioğlu ve Melkan Gursel Tabanlıoğlu’nun liderliğinde projeler geliştiren Tabanlıoğlu Mimarlık, sahibi olduğu birçok ulusal ve uluslarası ödüle bu kez dünyanın en saygın mimarlık ödülünü kattı. RIBA Lubetkin Prize ve RIBA Stirling Prize ödülleri 1 Ekim’de gerçekleştirilecek törende verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!