Türkiye sınır kapılarını kapattı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye sınır kapılarını kapattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 09:28

Suriye ile Türkiye arasında ticari geçişlerin yapıldığı Cilvegözü, Öncüpınar ve Karkamış sınır kapıları geçici olarak kapatıldı. hurriyet.com.tr'nin edindiği bilgiye göre sadece yaya giriş çıkışlarına açık olan Akçakale ve Yayladağ sınır kapılarının da kapatılması gündemde.

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın dün kapatılacağını açıkladığı gümrük kapıları bu sabah itibariyle geçişlere kapatıldı. Kararın ardından Suriye ve Türkiye plakalı araçların karşılıklı giriş-çıkışları tamamen duracak. Üçüncü ülke araçları da geçici olarak kapatılan bu kapılardan geçemeyecek.

Suriye’de bulunan Türk araçlarının dönüşüne ise izin verilecek.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da , Türk TIR'larının Suriye'ye girişlerinde,  geçişlerinde ve dönüşlerinde can güvenliği noktasında ciddi endişeleri olduğunu  belirterek, "TIR'larımızın Suriye'ye gidişlerine gümrüklerimiz  kapanmıştır"dedi. Çağlayan, Türkiye'den Suriye'ye giden taşımalarda Ocak-Mayıs  döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 87'ye yakın bir düşüş olduğunu  söyledi.

Haberin Devamı

DİĞER İKİ KAPI DA KAPATILABİLİR

Söz konusu üç girişin kapatılmasının ardından Türkiye ile Suriye arasında giriş-çıkış yapılacak Akçakale ve Yayladağ kapıları kalıyor. Bu kapılardan sadece yayalar girip çıkabiliyor ve genelde akraba ziyaretleri için kullanılıyor.

Ancak hurriyet.com.tr'nin gümrük yetkililerinden edindiği bilgiye göre bu iki kapının da kapatılması gündemde. Olayların dikkatle izlendiğini belirten yetkililer, gidişata göre Akçakale ve Yayladağ kapılarının da kapatılabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!