Türkiye’nin en büyük oto pazarı açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en büyük oto pazarı açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 15:49

Türkiye’de filo kiralama liderliğini elinde tutan ve Formula 1’in yapıldığı İstanbul Parkı kiralamasıyla ön plana çıkan İntercity, şimdi de İstanbul Park içinde kurduğu Türkiye’nin en büyük oto pazarıyla bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Araç kiralama işine yeni bir boyut kazandırarak Türkiye’de ilk kez operasyonel filo kiralama modelini getiren sektör lideri Intercity şimdi de 2. El Oto Pazarı anlayışına yeni bir soluk getiriyor.

Formula 1’e ev sahipliği yapmasıyla bilinen İstanbul Parkta yılda 25 bin aracın el değiştireceği ve 1 Milyar liralık cironun hedeflendiği dev bir Oto Pazarı açılıyor. İPOP yani İstanbul Park Oto Pazarı adıyla faaliyete geçecek proje 9 eylülden itibaren kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Bilinenin aksine Haftada 1 gün değil yıl boyunca her gün açık olacak Oto Pazarında binlerce ikinci el araç satışa sunulacak. Konunu detayları hakkında bilgi veren İPOP Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat KABATAŞ “Oto Pazarı anlayışında yeni bir döneme giriyoruz. İPOP’ta araçlar hem fiziken 3.100 araçlık satış alanında müşterileriyle buluşacak, hem de internet sitesi üzerinden satışa sunulacak”dedi

Haberin Devamı

Sektörde birçok alanda ilkleri yapacaklarına da değinen Kabataş, projenin sektördeki eksikliklerden doğduğunu ve bu eksikliklere cevap niteliği taşıdığının altını çizdi.

İPOP Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş, projenin detaylarını şu şekilde aktardı; “Bu proje ana fikir olarak bir Oto Pazarı. Ancak eksikleri olmayan müşteri memnuniyeti odaklı, altyapısı çalışılmış bir Oto pazarı. Diğer Oto Pazarlarından ilk ve en önemli farkımız bu. Diğer yandan biz de sadece tek araçlık oto alım satım alanı dışında Türkiyenin önemli otomotiv firmalarının ana bayilerinin 2. El bölümlerine hizmet verecek galeri bölümleri de yer alacak. Firmalar kendilerine tahsis edilmiş bu özel alanlarda araçlarını sergileyebilecek. Ayrıca yine kendilerine özel ofis alanlarında müşterilerinin işlemlerini gerçekleştirebilecek”

ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ DE VAR..
İPOP’un Sabiha Gökçen havalimanının hemen yanıbaşında konumlanmış olmasıyla da dikkat çektiğinin altını çizen Kabataş, “Türkiye’nin her yerine 1 saat mesafedeyiz. Bu nedenle sadece İstanbul’a değil tüm Türkiye’ye hizmet etmeyi planlıyoruz. Ayrıca İstanbul’un pek çok noktasından da ücretsiz servisler kaldırılarak da ziyaretçilerimizi oto pazarına rahat, zahmetsiz ve konforlu şekilde getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

ULTRA HER ŞEY DAHİL
İPOP Satış Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş İPOP ‘un Türkiye’nin tam teşekküllü ilk oto pazarı olma özelliğini taşıdığını da belirtirken, “Pazar alım yapmak isteyen müşteriler için her imkan tanınmış durumda. Pazar içerisinde Oto Expertiz firmasından, Uzatılmış Araç Garantisine, Notere, Bankalara, lastik ve aksesuar satış alanları, oto kuaförü ve detaylı temizlik, Hafif tamir & bakım ve Sigorta Şirketine kadar her birim yer alacak. Müşteri aracı almaya karar verdiğinde tüm işlemlerini aynı noktadan maksimum 2 -3 saat içerisinde tek bir çatı altında gerçekleştirebilecek.” dedi

2. EL PAZARINDA 1 İLK...
Projenin bir ihtiyaca cevap verme projesi olduğunun altını çizen Kabataş, ‘İPOP’da hizmet veren galerilerden , Garantili ve expertiz raporlu bir araç alan alıcı aracı beğenmediği taktirde 10 gün içerisinde değişim yapabilecek. Bu da 2. El Oto satışı alanında bir ilk. Türkiye’de ilk kez uygulanan bu çalışma 2. El pazarında bir devrim niteliği taşımakta. Çünkü alıcılar genelde bu konuda çok sıkıntı yaşıyorlar. Aracı alıyor, performansından yada konforundan memnun kalmıyorlar. Ya da araca ısınamıyorlar. Ancak aracı değiştirmek istediklerinde ciddi kayıplara uğruyorlar. İPOP olarak biz bu konuda elimizi taşın altına koyacağız. Alıcılar 10 gün içerisinde aldıkları araçları değiştirmek isterlerse 1 kereliğe mahsus olmak üzere değişim yapabilecekler. Buradaki tek koşulumuz alıcının araçla 2000 km den fazla mesafe yapmaması ve aldığı andaki expertiz raporuna eşdeğer şekilde değişime gelmesi’ dedi.

BAKMADAN GEÇME!