Türkiye’nin en başarılı genç yöneticileri

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en başarılı genç yöneticileri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2007 15:06

Capital ve Johnnie Walker’in düzenlediği “Başarıya Yürüyenler” yarışmasıyla 2007 yılının en genç ve başarılı genel müdürleri seçildi.

Haberin Devamı

40 yaş ve altı yöneticilerin katılabildiği yarışmada, internet oylamasında en yüksek oyu alan ilk 10 aday jüri tarafından değerlendirildi ve ilk 3 belirlendi.

“Başarıya Yürüyenler”de Borusan Telekom’un Genel Müdürü Burak Gökmen birinci oldu. Türk Prysmian Kablo Sistemlerinin Genel Müdürü Hakan Özmen ikinci olurken, üçüncülüğü Intema Genel Müdürü Atalay Gümrah aldı.

Türkiye’deki genç yöneticileri öne çıkarmak, teşvik etmek, başarılarını paylaşmak ve ödüllendirmeyi amaçlayan ve “Keep Walking” felsefesinden doğan “Başarıya Yürüyenler” yarışmasının birincisi Gökmen, 1968 yılı doğumlu. Gökmen, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği'ni yüksek onur derecesiyle tamamladıktan sonra ABD Michigan Üniversitesi'nden aynı alanda yüksek lisans derecesi ve 1996 yılında da Harvard Üniversitesi'nden MBA derecesi aldı. Uluslararası stratejik yönetim danışmanlığı şirketi Bain and Company'nin Boston ofisinde çalışan Gökmen, 2000 yılında yeni kurulan Borusan Teknoloji'nin Genel Müdürlüğü’nü üstlendi. Borusan Holding'in teknoloji alanındaki yatırımlarına yön veren Gökmen, 2004 yılında kuruluşundan bugüne Borusan Telekom'un Genel Müdürlüğü’nü sürdürüyor.

Haberin Devamı

İkinciliği alan Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş.’nin Genel Müdürü ve CEO’su Hakan Özmen de sektöründe şirketini liderliğe taşıyan bir isim. 2001 yılında, 147 milyon YTL'lik ciroya sahip Türk Pirelli Kablo'da Mali ve İdari İşler Direktörü olarak görev alan Özmen, üretim, satış ve lojistiğin de kendisine bağlanmasıyla Genel Koordinatör ünvanını aldı. Özmen, Goldman Sachs'ın 2005 yılında Pirelli Kablo'yu satın almasının ardından Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. olarak isim değiştiren şirketin Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Şirketini birinciliğe taşıyan Özmen, gerçekleştirdiği iyileştirmelerle kapasite kullanımını yüzde 60'lardan yüzde 100'lere çıkarmayı başardı.

Üçüncülüğü paylaşan adlardan İntema Genel Müdürü Atalay Gümrah, İntema'da satış operasyonları müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı görevlerinin ardından 2005 yılı sonunda genel müdürlüğe atandı. Gümrah, şirketin satış organizasyonu, yetkili satıcı yapısı ve bilgi teknolojileri yapısının yenilenmesi projelerinde etkin isim oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!