Türkiye, kredi kartında Europay'in örnek ülkesi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, kredi kartında Europayin örnek ülkesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avrupa'nın en büyük ödeme sistemleri kuruluşu Europay International, Cannes'da 7 bin Avrupa bankasını temsilen 9 bin bankacının katıldığı konferansta Türkiye'yi kredi kartı pazarının örnek ülkesi ilan etti. Türkiye'deki Europay çıkışlı kart sayısı 8 milyonu aştı.

Mastercard ve Maestro ile Avrupa'nın en büyük ödeme sistemleri kuruluşu olan Europay International, Cannes'da düzenlediği Dördüncü Bankacılık Konferansı'nda hızlı büyüme konusunda örnek ülke olarak Türkiye'yi gösterdi. 7 bin Avrupa bankasını temsilen 900 bankacının izlediği konferansta, Türkiye'nin özellikle 1997'nin ikinci ve 1998'in ilk yarısında gösterdiği yüksek performans ile Europay'in en büyük yedinci pazarı konumuna geldiği vurgulandı. Türkiye'den de 30 kadar bankacının katıldığı konferansta, Türkiye'deki Europay kredi ve banka kartı adedinin yüzde 96'ya ulaşan oranda büyüyerek 8 milyon adedin üzerine çıktığı kaydedildi.

Bugün sona erecek olan konferansta konuşan Europay International Genel Başkanı Louis Noel Joly, halen Avrupa'da verilen her 10 karttan altısının MasterCard ve Maestro olduğunu söyledi. Joly, 1998 yılında Avrupa'da banka kartları pazarında yüzde 81'lik bir paya ulaştıklarını vurguladı.

EV ÖDEVİ ÇOK

Ağırlıklı olarak Euro, 2000 yılı sorunu ve akıllı kart teknolojilerindeki son gelişmelerin tartışıldığı konferansın açılışında konuşan Fransa Merkez Bankası Başkanı M. Jean Claude Trichet, Avrupa Ortak Para Birimi Euro'yu kullanacak 11 ülkenin mevcut parasal rejimlerinde ortak standartlara biran önce gitmeleri gerektiğini söyleyerek, ‘‘Hepimiz için yapılacak pek çok ev ödevi var’’ dedi. Trichet, Ortak Para Birliği'nin uygulandığı ülke ekonomileri için istikrarın garantisi olması gerektiğine işaret etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Europay International Başkanı Dr. Kurt Richolt, 2000 yılının bireysel bankacılık ve uluslararası ödeme sistemleri konusunda önemli değişimleri ifade ettiğini söyleyerek, şöyle konuştu: ‘‘2000 yeni bir dönemin başlangıcı kadar bilgisayar sistemlerindeki tarih hatasını da sembolize etmektedir. Bankalar için bireysel bankacılığın kalbi olan müşteri ilişkilerinde güvenlik ve gelişme herzamankinden daha fazla önemli bir hale geldi.’’

PLATINIUM

MasterCard International, yeni ürün Platiniumu da Cannes'da tanıttı. MasterCard Gold'un bir üst sınıfı olarak gösterilen Platinium, yüksek harcama limitinin yanısıra, geniş kapsamlı seyahat sigortası, acil durum hizmetleri ve tüm dünya havaalanlarında VIP salonundan yararlanma gibi imkanları da beraberinde sunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!