Türkiye kara teslim

Güncelleme Tarihi:

Türkiye kara teslim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2001 11:16

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve kar nedeniyle kara ve deniz ulaşımı aksıyor. Trakya ve Doğu Anadolu'da bir çok yol kapalı. Tekirdağ'da okullar kar yağışı nedeniyle yarın tatil edildi.

Ankara-İstanbul karayolunun Bolu dağında trafik aksarken zincirsiz araçlara izin verilmiyor. Sis lambalarındaki arıza ise sorun yaratmaya devam ediyor.

Çanakkale boğazında tipi nedeniyle seferler durdu. Antalya'da da fırtına nedeniyle elektrikler kesilirken sera ve bahçelerde zarar meydana geldi.

Meteoroloji, Akdeniz ve Karadeniz'de yağmur diğer kesimlerde ise kar yağışı olacağını belirtti.

KARAYOLLARINDA SON DURUM

Karayollarının bazı kesimlerinde kar yağışı ve sel tahribatı nedeniyle ulaşım yapılamıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul-Edirne otoyolunun Çorlu-Saray arasındaki kesiminin Edirne yönüne gidiş bölümü, Malkara-Keşan, Keşan-Uzunköprü, Çerkezköy-Saray, İpsala-Keşan, Vize-Saray, Yeniceköy-Demirköy-İğneada, Pınarhisar-Vize-Saray, Tekirdağ-Şarköy, Tekirdağ-İnecik yolları kar vetipi nedeniyle ulaşıma kapalı.

Akseki ayrımı-Manavgat yolunun 2. kilometresi de sel tahribatı nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

Ankara-Gerede-İstanbul otoyolunun 103. kilometresinde yer alan Markuşa Viyadüğü`ndeki yol hasarı nedeniyle, bölünmüş yolun İstanbul yönündeki bölümünde ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

TEKİRDAĞ`DA OKULLAR YARIN TATİL

Tekirdağ`da, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Tekirdağ Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtilerek, bu nedenle ilköğretim okulları ile liselerin yarın tatil edildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca, il sınırlarındaki karayollarını kullanacak sürücülerin, trafiğe çıkmadan önce yolların açık olup olmadığını öğrenmeleri de istendi.

İSTANBUL`DA KAR YAĞIŞI ULAŞIMI FELÇ ETTİ

İstanbul`da etkisini sürdüren kar yağışı ve kötü hava koşulları deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Uzunluğu 200 metrenin üzerindeki gemilerin İstanbul Boğazı`ndan transit geçişine izin verilmiyor.

Konuşla ilgili bilgi veren denizcilik yetkilileri, fırtına ve şiddetli akıntı nedeniyle olası kazalara karşı, uzunluğu 200 metreyi geçen gemilerin İstanbul Boğazı`ndan transit geçişine izin verilmediğini kaydettiler.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) yetkilileri de Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Gökçeada, Gelibolu-Lapseki, Kabatepe-Gökçeada ve Yükyeri-Bozcaada arabalı vapur seferlerinin, bu kentteki olumsuz hava şartları nedeniyle yapılamadığını ifade ettiler.

DERE TAŞINCA MAHSUR KALDILAR

Bu arada, gece saatlerinden itibaren etkisini artıran karla karışık yağmur nedeniyle Kemerburgaz`da Cendere Deresi taştı.

Taşma sonucu, dere kenarında bulunan Hamidiye Su İstasyonu`nda mahsur kalan 2 kişi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Bu kişileri kurtardıktan sonra geri dönerken yoldaki su birikintisi ve çamura saplanan bir itfaiye aracı, diğer itfaiye araçları tarafından çekildi.

Dere kenarındaki Kemerburgaz-Ayazağa yolunun ``BetonSA Tesisleri``mevkiindeki 100 metrelik bölümü de su birikintisi meydana geldiği için trafiğe kapatıldı.

Aynı dere güzergahındaki bazı işyerlerinin görevlileri de olası su baskınlarına karşı polis ekiplerince uyarıldı.

MANDIRA ÇÖKTÜ

Öte yandan, Küçükçekmece Halkalı Kayabaşı Köyü Çamlık Mahallesi`ndeki bir mandıranın çatısı, yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü.

Enkaz altında kalan 5 büyükbaş hayvan telef olurken, mandıradaki diğer hayvanlar, olay yerine gelen Gaziosmanpaşa itfaiye ekipleri ve vatandaşların yardımıyla dışarı çıkartıldı.

Kar yağışı nedeniyle Silivri`ye bağlı bazı köylerin yollarının kapandığı bildirildi. Yetkililer, yolları kapanan köylerden bazılarının elektriklerinin de kesik olduğunu kaydettiler.

İSKİ yetkilileri ise kar ve karla karışık yağmur nedeniyle Ümraniye, Zeytinburnu ve Bahçelievler`de küçük çapta su baskınlarının olduğunu kaydettiler.

Polis yetkilileri, yoğun kar yağışı nedeniyle araçlarıyla yolda mahsur kalan bazı vatandaşların güçlük çektiğini belirttiler.

Meteoroloji yetkilileri de karla karışık yağmur ve kar yağışının kentte bugün de etkisini sürdüreceğini, rüzgarın da kuzey yönden zamanzaman fırtına şeklinde esmeye devam edeceğini ifade ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!