Türkiye kapitülasyon korkusundan kurtulmalı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye kapitülasyon korkusundan kurtulmalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'nin uygar dünyaya, kendisini uydurması gerektiğini ve geçmişteki korkularından kurtulmasının zorunlu olduğunu söyledi. Demirel, ‘‘Türkiye kapitülasyon korkusundan, Düyun-u Umumiye korkusundan kurtulmalı’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Demirel Çanakkale Seramik'in 42'nci kuruluş yıldönümü ve Seramik Bayramı'na katıldı. Kale Şirketler Grubu Başkanı ve Murahhas Azası İbrahim Bodur'un evsahipliği yaptığı törene, Enerji ve Tabbi Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Çanakkale Milletvekili Sıtkı Turan ve Nevfel Şahin, Vali Vekili Mehmet Seyman, Çan Belediye Başkanı Ali Sarıbaş katıldı. Demirel, devletin iktisadi, sanayi ve ticari işlerin içinden çıkması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

‘‘Özelleştirme tamamlanmalı. Bunun içine bankalar da dahil. Türkiye, o zaman kendi kaynaklarını çok çok aşan yeni kaynaklar olur. Türkiye, uygar dünyaya kendisini uydurmalı. Geçmişteki korkularından kurtulmalı. Kapitülasyon korkusundan, Düyun-u Umumiye korkusundan kurtulmalı. Acaba, istismar edilir miyiz, sümürülür müyüz, korkusu ülkenin üzerinden atılmalı. O şartlar geride kalmıştır.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!