Türkiye internet ekonomisinde çok şanslı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye internet ekonomisinde çok şanslı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünya mikroçip üretiminin yüzde 86'sını gerçekleştiren Intel'in Başkan Yardımcısı Paul Otellini, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin internet ekonomisinden en iyi yararlanacak ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük mikroçip üreticisi Intel'in Başkan Yardımcısı Paul Otellini, Türkiye'nin genç nüfusu ve dinamik ekonomisi ile internet ekonomisinden en fazla yararlanacak ülkelerden biri olduğunu savundu. Paul Otellini, bunun gerçekleşebilmesi için telekomünikasyon altyapısının iyileştirilmesi ve akılcı politikaların uygulanması gerektiğini belirtti.

Bugüne kadar Türkiye'yi resmi olarak ziyaret eden en üst düzey Intel yöneticisi olan Paul Otellini, bir günlük programında İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısına katıldı.

Internet üzerinden yapılan ticari işler (e-iş) ve bu ticaretin geleceği konusunda bilgi veren Otellini, 2004 yılında internet üzerinden yapılan ticaretin 7 trilyon dolara ulaşacağını söyledi.

E-iş konusunda dünyanın çok hızlı bir gelişme içerisinde olduğunu hatırlatan Otellini, Bu gelişmeyi yakalamak için şirketlerin, kurumların ve ülkelerin çok çalışması gerektiğini ifade etti.

Intel'in, daha etkili, daha güvenli ve daha hızlı sunucular için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Otellini, ‘‘E-iş ile sektörün tüm parçaları bir araya geliyor. Bizde Pentium 4 ve Itanium 64 ile internet dünyasına katkıda bulunduk’’ dedi.

E-İŞ YETMEZ

Teknolojinin gelişme hızının günlük yaşama uyarlanması ile çok hızlı yenilikler yaşandığını kaydeden Otellini e-iş veya e-devletin gelecekte yetmeyeceğini ve yakın gelecekte kullanılmak üzere daha gelişmiş projelerin hazırlandığını söyledi.

Bugünün iş dünyasının hızla e-iş'ten market place (pazaryeri) uygulamalarına doğru kaydığını vurgulayan Otellini, pazaryeri ile sadece tüketicilerin ve perakendicilerin değil, üreticiden tüketiciye tüm katmanların elektronik ortamda bir araya geldiğini kaydetti.

Pazaryeri uygulamasının ardından tamamen müşteri odaklı uygulamalara geçileceğini hatırlatan Otellini, gelecek iş işleyişinde tedarik ve tüketim zincirindeki tüm aracıların ortadan kalkacağını ve bugünkü iş işleyişinin çok üzerinde bir sürate erişileceğini kaydetti.

Hızlı iletişim için güçbirliği

İnternetin ilk iletişim amacıyla e-mail'in, ikinci aşamasında web sayfalarının kullanıldığını belirten Intel Başkan Yardımcısı Paul Otellini, ‘‘Üçüncü aşamada üretim- tüketim zincirinin tüm parçalarını bir araya getirecek sistemler kullanılacak ve tek tuşla bir zincir harekete geçirilecek’’ dedi.

Üçüncü nesil mobil sistemlerin devreye girmesiyle internetin de mobilleşeceğini kaydeden Otellini, şöyle devam etti:

‘‘İnternet üzerinden çalışacak üçüncü nesil mobil sitemlerin devreye girmesiyle internet olanakları ve bilgisayarlar daha çok kullanılmaya başlanacak. O zaman teknolojik altyapıyı oluşturan şirketlere daha önemli roller düşecek. Mobil telefon üzerinden ayrı, bilgisayar üzerinden ayrı işler yapılacağından her iki aracın da kullanımı hızla gelişecektir. Bizde kesintisiz, güvenli, hızlı iletişimi sağlamak amacıyla diğer şirketlerle güçlerimizi birleştireceğiz. Daha şimdiden IBM ve Microsoft'la bir araya geldik ve daha mükemmel ürünler sağlamak için işbirliklerimizi devam ettireceğiz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!