Türkiye hızlı çıktı 23 milyon Euro’luk mağazayı kaptırmadı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye hızlı çıktı 23 milyon Euro’luk mağazayı kaptırmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 00:00

Metro Cash & Carry’nin 23 milyon Euro’luk Pendik mağazasının açılışında konuşan Metro Toptancı Market Genel Müdürü Hakan Ergin, “Bu mağazanın yatırım kararı alındığında bu yıla yetişmezse başka bir ülkeye kayacaktı. Tüm süreçler tam zamanında gerçekleşti. Bu yatırımla 400 kişi iş imkanı buldu” dedi.

Haberin Devamı

METRO Toptancı Market Genel Müdürü Hakan Ergin, küresel krize rağmen yatırımlarına ara vermediklerini belirterek, “Önümüzdeki dönem de yatırımlarımıza ara vermeyeceğiz. Ekonomik durgunluktan söz edilen bir ortamda Türikye’ye yatırım yapıp değer kazandırmanın önemine gönülden inanıyoruz” dedi. Metro Cash & Cary’nin 14’üncü mağazası dün Pendik’te Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katıldığı törenle açıldı.
Hangi ülke yapabilir
Metro Cash & Carry olarak Türkiye’nin uzun vadeli potansiyeline inançlarının tam olduğunu vurgulayan Hakan Ergin, şöyle konuştu: “İstanbul tüm dünyadaki Metro’nun mağaza ağının önemli bir parçasıdır. Bu yatırım olanağı çıktığında ‘Hangi ülke 2009 içinde yapabilir’ diye konuşuldu. Türkiye olarak bizim burada bir opsiyonumuz vardı ama bu opsiyonun önünde yasal bir süreç var. Bu süreç belediyelerin yaklaşımına bağlı olarak hızlı ya da yavaş çözülebiliyor. Pendik Belediyesi sürecin tam ve doğru olarak ilerleyebileceğine yeşil ışık yakınca yatırımı üzerimize aldık ve bir yıl içinde açtık.”
Çecrede fiyatlar düştü
Metro’nun gittiği yer yerde fiyatların düştüğünü belirten Ergin, şunları dile getirdi: “Pendik bölgesinde de fiyatlar düşüp, kalite yükselecek. Mağazamızı açmadan bölgedeki birçok kişi fiyatlarını düşürdü. Aynı zamanda da kayıt dışına karşı devletimizin yanında olacağız. Toplam 400 kişiye istihdam sağlayacağız. Bütün bunlar olurken de devletimiz daha fazla vergi geliri elde edecek.”
Merdiven altı tehdidi
2009’da yaşanan kriz nedeniyle kayıtdışı ekonominin büyüdüğünü vurgulayan Hakan Ergin, şunları söyledi: “Bu büyüme fiyat rekabetini zorlaştırdı. Merdiven altı üretim özellikle orta ve küçük boy firmaları olumsuz etkiliyor ve kayıtdışını büyütüyor. Kayıtdışı, yarattığı haksız rekabetin yanısıra insan sağlığını da tehdit ediyor.”
90 günde bitti
90 günde inşa edilen Metro Pendik Üst Kaynarca mağazasının şimdiden 40 binin üzerinde kayıtlı müşterisi bulunduğuna dikkat çeken Ergin, “Metro bu mağazada birçok yeniliği de uygulamaya geçirdi. Dijital etiketleme sistemi Büyükçekmece mağazasındaki denemelerden sonra ilk kez Pendik mağazasında uygulamaya kondu. Böylece fiyatlar tek bir merkezden değişecek. Müşterinin reyondan aldığı ürünün kasada fiyatının farklı çıkması önlenecek” dedi.

Haberin Devamı

Pirinçten makarnaya dönülmedi

Haberin Devamı

METRO Toptancı Market Genel Müdürü Hakan Ergin, Türkiye’nin ilk çeyrekte yaşadığı zorluğun ardından giderek büyümeye başladığını belirterek, “Şöyle bir tespitimiz var; krizin ağırlığının hissedildiği ülkelerde pirinçten makarnaya, çikolatadan şekere, zeytinyağından ayçiçek yağına dönülür. 2001 krizinde bizde de olmuştu. Bu krizde olmadı. İnsanlar boğazlarından kesmedi. Elektrikli ev aletleri gibi gıda dışı ürünler krizden daha fazla etkilendi” dedi.

Yabancı sermayenin para kazanması en büyük koz

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, dünyanın en büyük krizlerinden birini yaşadığı bir dönemde Metro’nun bu yatırımının bir kararlılık göstergesi olduğunu belirtti. Bu tür yatırımların Türkiye’nin yabancı sermayenin girebileceği verimli bir ülke olma özelliğini sürdürdüğünün en önemli göstergesi olduğunu vurgulayan Bağış, “Orta ve uzun vadede Türkiye yabancı sermayenin para kazandığı bir ülke olmaya devam edecek. AB ile müzakere sürecinde bu durum en önemli kozlarımızdan biri olacak” dedi. Bağış, 2003 yılına kadar yılda ortalama 1 milyar dolar yabancı sermayenin geldiği Türkiye’ye 2005’te yaklaşık 25 milyar dolar yabancı sermaye girişi olduğunu hatırlatarak, bunun önemli sebebinin Türkiye’nin AB ile müzakerelere başlaması olduğunu vurguladı. Bağış, yabancı sermayenin gelmeye devam etmesinin Türkiye’de bir şeylerin değiştiğini gösterdiğini de söyledi.

Haberin Devamı

DİSK: Metro’da örgütlü 3 bin arkadaş var

PENDİK Metro Mağazası’nın açılışına katılan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, gazetecilerin “Neden buradasınız” sorusuyla karşılaştığını belirterek, “Metro tam 3 bin arkadaşımızın çalıştığı ve sendikanın bulunduğu bir iş yeri. Sosyal-İş burada örgütlü durumda. Metro insan odaklı ve örgütlü toplumun önemine inanan bir kuruluş. Bu nedenle
buradayım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!