Türkiye hem kârlı hem güvenli ülke

Güncelleme Tarihi:

Türkiye hem kârlı hem güvenli ülke
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 21:45

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Türk ve Hollandalı yatırımcılar arasında devam eden “kazan-kazan” durumunu “daha fazla kazan-kazan” durumuna çevirmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, Hollanda’daki temasları çerçevesinde Lahey’de düzenlenen ve çok sayıda iş adamıyla yatırımcının katıldığı Yatırımcılar Forumu’nda konuştu. Davutoğlu, Türkiye'nin yatırım yapmak için en güvenli ve en kârlı yerlerden biri olduğunu vurguladı.

Davutoğlu, bütün istatistiklerin İstanbul’un küresel şehirlerden birisi haline geleceğini gösterdiğini kaydetti. Türk Hava Yolları’nın 283 destinasyona uçtuğu bilgisini paylaşan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizlerin de merkezi ya da şubesi İstanbul’da olursa uçak değiştirme sıkıntınız da olmayacak. Doğrudan İstanbul’dan uçabileceksiniz. Geçen hafta Kazakistan’daydım. İpek Yolu’nun demiryolu hali hakkında konuşuyorduk. Çin’den Kazakistan’a, oradan Bakü’ye, oradan Gürcistan’a, oradan da Marmaray ile birlikte Avrupa üzerinden Londra’ya kadar gidebilecek bir hattan bahsediyoruz. Bakü-Tiflis-Kars demiryolunu tamamladığımızda İpek Yolu’nun modern halini oluşturmuş olacağız. Hızlı trenle ilgili çok büyük planlarımız var. Bütün karayolları, demiryolları, havayolları yakın zamanda İstanbul’da birleşecek ve Romalıların güçlü döneminde dediği gibi her yol İstanbul’a çıkacak.”

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Biz dünyadaki ilk 10 büyük ekonomi arasında olmak istiyoruz. Daha fazla reforma, daha fazla dinamizme, daha fazla kalitatif dönüşüme ve değişime ihtiyaç duymaktayız."

BAKMADAN GEÇME!