Türkiye, dünyadaki lüks turizm pazarına talip

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, dünyadaki lüks turizm pazarına talip
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2011 14:32

Fransa’nın Cannes şehrinde yapılan ILTM (Uluslararası Lüks Turizm Pazarı) Fuarı'na katılan Türk turizmciler fuardan memnun ayrıldı.

Haberin Devamı

Fuarda Türkiye standının ev sahipliğini Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği Kültür ve Tanıtma Ateşesi F. Kalbiye Noyan yaptı. TUROB’u temsilen Başkan Yardımcısı Müberra Eresin ve TUROB Yönetim Kurulu üyesi Taner Yallagöz de ILTM’ye katıldı.

Fuar sırasında Türkiye standının çok yoğun olduğunu kaydeden Müberra Eresin, “Türkiye’de artık lüks segmente talip ve geçmiş yılların aksine bizde bu ziyaretçileri ülkemizde ağırlayabileceğimizi kabul ettirmiş gözüküyoruz. Ülkemizden fuara katılanların tamamı, ilk defa Cannes’ten bu derece memnun ayrıldı” dedi.

50 BİN GÖRÜŞME YAPILDI

Bu yıl 10. uncusu düzenlenen fuar sırasında, 1265 lüks turizm hizmeti veren seyahat acentası, tur operatörü ve otel ile 1268 alıcının yaklaşık 50 bin görüşme yaptı.

ILTM fuarı, lüks turizm seyahatinin her geçen yıl daha fazla tercih edilmesi ve turizm potansiyelinin giderek artması nedeni ile Türkiye'nin bu sektördeki önde gelen temsilcilerinin katılımı açısından büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

HİÇBİR STAND BOŞ KALMADI

TUROB Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, lüks segmentin ülkemize çekilebilmesi için çok önemli olan bu fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün çok başarılı bir fuara imza attığını ve ILTM’de Türkiye’ye yarışır bir stand ile katılım sağlayarak sektöre büyük destek verdiklerini dile getirdi.

Fuarı ilişkin gözlemlerini anlatan Müberra Eresin şunları söyledi:

"Türkiye standı bu yıl ilk defa bu derece doluydu ve hiç bir stand boş kalmadı. Özellikle, randevu ile yapılan bu görüşmelerde Türkiye’den gelen tüm katılımcıların randevuları her yıla oranla çok daha doluydu ve diğer ülke stantlarından gelen ziyaretçiler bu konudaki hayretlerini dile getirdiler. Bu sevindirici bir gelişme. Artık Türkiye’de lüks segmente talip ve geçmiş yılların aksine, bizde bu ziyaretçileri ülkemizde ağırlayabileceğimizi kabul ettirmiş gözüküyoruz.

Gelecek yıl, ülkemiz standının bu yılki konumunun ve büyüklüğünün muhafaza edilerek, ülkemiz ve sektör temsilcileri açısından büyük önem taşıyan bu fuara daha güçlü bir şekilde katılmamızın yararlı olacağı ve bu konudaki talep, sektör tarafından Paris Kültür ve Tanıtma Ataşesi Kalbiye Noyan’a iletildi."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!