Türkiye’deki yatırımımızla krizi aştık

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’deki yatırımımızla krizi aştık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2012 00:00

MAPFRE Başkanı Antonio Huertas, Avrupa’nın önde gelen sigorta şirketlerinin kriz nedeniyle küçüldüğünü, Mapfre’nin ise kârını yüzde 32 artırdığını belirterek, “Türkiye ve ABD’deki yatırımlarımız bize kriz döneminde yardımcı oldu” dedi.

Haberin Devamı

MAPFRE Başkanı Antonio Huertas, Avrupa’da 4 yıldır süren krize rağmen büyüdüklerini ve Türkiye’deki yatırımlarının kriz döneminde yardımcı olduğunu söyledi. Mapfre Genel Sigorta’nın, Genel Servis’in yüzde 51 hissesini satın alması nedeniyle geçtiğimiz hafta Türkiye’yi ziyaret eden Antonio Huertas, Avrupa’daki ekonomik krizin etkileri ve Türk sigorta pazarı hakkında açıklamalarda bulundu. Avrupa’nın önde gelen sigorta şirketlerinin 2007 ve 2011 yılları arasında yüzde 33 küçülme yaşadığını, aynı dönemde Mapfre’nin ise karını yüzde 32 artırdığını kaydetti. Huertas, 2012’ni ilk yarısında ise 510 milyon Euro’luk kar elde ettiklerini belirterek, “2007 yılında Genel Sigorta’yı alarak Türk pazarına girdik. Bu tarihten itibaren de Genel Sigorta önemli bir büyüme sergiledi. Bu yılın ilk yarısında Mapfre Genel’in büyüme oranı yüzde 30’dan fazlaydı. Bu önemli ve kayda değer bir büyüme. Türkiye, ABD ve Latin Amerika ülkelerinde yaptığımız yatırımlar, bize kriz döneminde çok yardımcı oldu. Sadece İspanya’da kalsaydık bu büyümeleri gerçekleştiremezdik” dedi.

Haberin Devamı

EMEKLİLİK ŞİRKETİ iÇİN HAZIR DEĞİLİZ

Antonio Huertas, Türkiye’nin ekonomisinin büyüdüğünü ifade ederek, Mapfre’nin Türkiye ile işbirliğinin uzun vadeli olacağını ve Ortadoğu ile Doğu Avrupa pazarlarına genişlemede Mapfre Genel Sigorta’nın stratejik rol üstleneceğini vurguladı. Antonio Huertas, “Türkiye’de bireysel emeklilik pazarına da yatırım yapmayı planlıyor musunuz?” sorusunu ise, şöyle yanıtladı: “İspanya, Brezilya, Peru gibi ülkelerde bireysel emeklilik şirketlerine sahibiz. Ancak Türkiye’de böyle bir adım atmadan önce pazarda yapılanlarla ilgili bilgi sahibi olmak istiyoruz. Böyle bir yatırıma girdiğimizde riskleri minimize etmek istiyoruz. Elbette ileride bireysel emeklilik pazarına da yatırım yapabiliriz ancak şu anda buna hazır olmadığımızı düşünüyoruz.”

BAŞKALARININ ZARARI BİZE AVANTAJ

Antonio Huertas, Türk sigorta pazarının rekabetçi bir pazar olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Allianz, Groupama, Axa gibi Avrupa’nın büyük sigorta şirketleri burada ve güçlü yerel firmalara sahipler. Türk sigorta pazarında bazı branşlar daha fazla zarar yaratabiliyor ama sigortacılık da böyle bir sektör; risk almanız gereklidir. Bazen doğru kararlar verirsiniz ama bazen de beklemediğiniz durumlar gelişebilir. Biz bu durumu fırsat olarak değerlendiriyoruz. Pazarda başka şirketlerin zararlarının olması Mapfre için fırsat yaratabilir. Çünkü bu firmalar daha az sigorta faaliyetleri göstermeye başlayacaklarından, biz de büyümemizi artırabilir; üst sıralara yerleşip, lider konuma gelebiliriz.”

Haberin Devamı

Masrafları düşürmek için Genel Servis’i aldık

MAPFRE Genel Sigorta’nın, Genel Servis hisselerinin yüzde 51’ini satın almasını değerlendiren Antonio Huertas, şunları söyledi: “Mapfre olarak 35 yıldır kendi onarım atölyelerimiz ile çalışıyoruz. Bizim için oto sigortalarında hızlı onarım çok önemli. Bu onarımları da düşük masraflarla gerçekleştirmek istiyoruz. Daha etkin çalışarak maliyetleri düşürebiliriz. O nedenle Genel Servis’in yüzde 51 hissesini satın aldık. Kendimize ait servis istasyonları sayesinde rakiplerimizin sahip olmadığı bir hizmeti sunacağız. .”

Diğer sigortalı yaşam haberleri:

Yatırımcı yüksek getiri istiyor

ERGO Emeklilik Genel Müdürü Recep Akkaya, Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) şirketlerin kurdukları fonların karma getirilerinin bu yılın 7 aylık döneminde yüzde 6,5 ile 12 arasında değiştiğini söyledi. Bireysel emeklilik katılımcısının risk profiline uygun ve doğru düzenlenmiş bir fon karmasının uzun vadede tatmin edici getiri sağlayabileceğini belirten Akkaya, “Mesela geçen yılın 7 aylık dönemi ile bu yılın aynı döneminde mevduat gösterge endeksi yüzde 8,95 getiri elde ederken, Ergo’nun az riskli fon karması yüzde 9,66 getiri sağladı” dedi. Recep Akkaya, bireysel emeklilik yatırımcısının riski sevmediğini ama yüksek getiri istediğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Yüksek getirinin yolu mevduat ya da bono değildir. Emeklilik fonlarında doğru fon dağılımı, profesyonel yönetim ve doğru zamanlama ile birikimleri büyütmek mümkündür. Sadece 2009 yılından bugüne hisse senedi fonları yüzde 190 getiri sağladı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!